Tobă din pui, pregătită în condiții casnice! Un gust desăvârșit!

Adorați toba din comerț, dar doriți ceva mai sănătos, fără aditivi chimici și gluten? Vă prezentăm o rețetă de tobă din pui, preparată în condiții casnice. Aceasta va înlocui cu succes mezelurile din comerț, fiind foarte gustoasă și sănătoasă. Aperitivul se prepară foarte ușor, este sățios și puțin picant. Toba delicioasă poate fi servită cu o felie proaspătă de pâine la micul dejun sau ca o gustare în timpul zilei. Vă îndemnăm să pregătiți toba apetisantă și să-i uimiți pe cei dragi cu deliciul special.

INGREDIENTE

– 1-1.2 kg de pui

– 1 ceapă

– câțiva căței de usturoi (după gust)

– ardei gras (la dorință)

– 20 g de gelatină

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dezosați carnea de pui și tăiați-o bucăți mai mici. Presați usturoiul. Spălați ardeiul și îndepărtați cotorul cu semințe. Tocați ardeiul mărunt. Curățați ceapa și tocați-o.

2. Amestecați într-un bol carnea cu usturoiul, ceapa și ardeiul gras. Presărați gelatina și potriviți cu sare după gust. Amestecați bine ingredientele.

3. Pregătiți o cutie de la suc cu folie de aluminiu în interior (sau două pungi de copt). Umpleți-o cât mai dens cu amestecul de carne.

4. Alegeți o cratiță mai mare și așezați cutia cu carne. Turnați apă în cratiță. Nivelul apei trebuie sa fie cu 2 cm mai jos de marginea cutiei.

5. Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere. Fierbeți timp de 1-1,5 ore. Scoateți toba din cratiță și lăsați-o să se răcească. Dați toba la frigider pentru câteva ore.

Notă: Dacă veți folosi punga de copt, dublați pungile, una în alta. Așezați amestecul de carne și legați bine fiecare pungă. Așezați punga cu carne în cratița cu apă și fierbeți timp de 1-1,5 ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!