Tobă ”Visul gurmandului”: o delicatesă din cele mai simple ingrediente, perfectă pentru masa de sărbătoare.

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de tobă cu slănină. Este o rețetă super economică – ingredientul principal este slănina, completată cu condimente și legume. Veți obține o tobă foarte gustoasă și apetisantă, care se gătește într-o pungă de copt la cuptor. Bărbații vor aprecia munca dvs.

INGREDIENTE    

– 1 kg de slănină

– 1 ceapă

– sare după gust

– 0,5 linguriță de chimion

– 1,5 linguriță de boia roșie

– 1 ou

– 1 morcov

– piper negru măcinat după gust

– 0,5 linguriță de usturoi granulat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Îndepărtați șoricul de pe slănină. Tăiați slănina felii, apoi pai cu grosimea de 1 cm. Puneți slănina într-un bol și potriviți-o cu sare și condimente.

2. Curățați ceapa și morcovul. Tăiați ceapa mărunt. Dați morcovul prin răzătoarea mare. Adăugați legumele în bolul cu slănină și amestecați-le. Lăsați slănina să se macereze timp de 30 de minute. Apoi spargeți oul în bolul cu slănină și iar amestecați bine ingredientele.

3. Împărțiți compoziția în jumătate. Răspândiți compoziția în 2 pungi de copt, aplatizați-o pentru a elibera aerul. Legați bine capetele pungilor.

4. Așezați pungile umplute pe tava de copt, numaidecât cu capătul legat orientat în sus.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Scoateți deliciul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Puneți pungile pe un platou și acoperiți-le cu o greutate de 1 kg. Dați platoul la frigider peste noapte.

7. Îndepărtați punga de copt și tăiați toba aromată felii cu grosimea de aproximativ 1 cm. Puneți gustarea pe o farfurie. Serviți-o cu niște muștar sau sos de hrean ras.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1