Tocăniță ungurească “Porkolt” – savurați această specialitate ungurească picantă, plină de gust și aromă!

“Porkolt” este o mâncare tradițională din bucătăria maghiară cu un gust picant, foarte gustoasă, care seamănă foarte mult cu gulașul, însă se prepară cu mai puțin lichid. Tocănița este înăbușită cu o cantitate mare de ceapă, ce-i oferă o aromă amețitoare.

Porkoltul poate fi preparat din orice fel de carne: vită, porc, miel sau pui. Tocănița ungurească este foarte fragedă și delicioasă, savurați-o cu plăcere alături de garnitura preferată sau o salată proaspătă de legume.

Ingrediente

— 1.5 kg de carne de porc

— 600 g de ceapă

— 150 g de roșii pasate

— 2 linguri de boia

— sare după gust

— 3-4 linguri de grăsime pentru prăjit (untură, ulei vegetal)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți toate ingredientele.

2. Curățiți ceapa și tocați-o mărunt. Tăiați carnea cuburi de 2.5-3 cm. Prăjiți ceapa într-o tigaie adâncă cu grăsime până se va rumeni. Asezonați cu sare și adăugați boia după gust. Ca să nu fie carnea prea picantă, folosiți boia dulce.

3. Puneți carnea în tigaie și înăbușiți-o împreună cu ceapa la foc moderat sub capac și aveți grijă să nu fie puțin lichid în tigaie.

4. Când veți observa că tocănița este înăbușită, adăugați câte un pic de apă. Adăugați roșiile pasate sau tăiate mărunt, când carnea va fi aproape gata. La dorință, puteți adăuga ardei gras verde, tăiat rondele. Înăbușiți carnea la foc mic până va fi gata.

5. Serviți tocănița cu paste, cartofi, orez sau salată de legume.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1