Top 10 cele mai originale moduri în care puteți folosi cuptorul cu microunde – trucul Nr.2 mă salvează mereu!

În prezent, cuptorul cu microunde este prezent practic în orice bucătărie. Deși funcția de bază a acestuia este încălzirea mâncării, multe gospodine prepară feluri de mâncare simple, dar foarte originale. Vă îndemnăm să nu vă opriți doar la modul tradițional de folosire a cuptorului, ci să descoperiți și alte trucuri extrem de utile în bucătărie. Vă prezentăm mai jos top 10 cele mai eficiente și mai puțin obișnuite moduri în care puteți folosi cuptorul cu microunde.

Top 10 moduri eficiente de folosire a cuptorului cu microunde:

1. Dacă condimentele și-au pierdut din aromă, dați-le la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde.

2. Transformați pâinea veche în una moale și proaspătă. Înveliți pâinea într-un șervețel de hârtie și încălziți-o în cuptorul cu microunde timp de 60 de secunde.

3. Ca migdalele să se curățe mai simplu, puneți-le într-un vas cu apă clocotită și încălziți-le în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.

4. Pentru a curăța mai simplu nucile de coajă, puneți-le într-un vas cu apă și dați-le la cuptorul cu microunde pentru 4-5 minute.

5. Încălziți citricele în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde și acestea se vor decoji mult mai simplu.

6. Dacă trebuie să uscați coaja de citrice, tăiați-o pai și aranjați-o pe un șervețel de hârtie. Dați coaja la cuptorul cu microunde pentru 2 minute. În timp ce se va încălzi, amestecați cojile, apoi lăsați-le să se răcească. Aranjați-le într-un vas ce se închide ermetic.

7. Cuptorul cu microunde vă ajută să scurgeți practic tot sucul din lămâie sau portocală. Dați citricele la cuptorul cu microunde pentru câteva minute, apoi lăsați-le să se răcească. Veți obține o cantitate maximă de suc, practic fără efort.

8. Uscați în cuptorul cu microunde verdeața, legumele, pesmeții sau nucile. Astfel, acestea se vor păstra bine pentru sezonul rece.

9. Dacă mierea s-a cristalizat, încălziți-o în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute.

10. Cu autorul cuptorului puteți îndepărta mirosul neplăcut, ce a pătruns în tocătorul de lemn. Spălați-l, apoi frecați-l cu o jumătate de lămâie și încălziți-l în cuptor timp de câteva minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1