Echipa Bucătarul.eu vă dezvăluie 10 reguli de bază pentru prăjirea corectă a bucatelor din carne și din pește. Deși pentru unele gospodine, acest proces este foaie la ureche, unora le dă mari bătăi de cap și nu obțin acea crustă rumenită frumos și carnea suculentă în interior. Aceste reguli vă vor ajuta să obțineți mereu bucate apetisante, delicioase și suculente!
1. Folosiți doar ulei rafinat pentru prăjit. Cantitatea de ulei folosită trebuie să reprezinte 8 % din masa produsului de bază.
2. Prăjiți carnea cu puțin timp înainte de servire, sărați carnea la sfârșitul gătitului. Pentru a obține o crustă rumenă, presărați carnea cu zahăr pudră înainte de prăjire.
3. Veți obține o crustă aurie din pesmeți, dacă veți înmuia carnea sau peștele în ou și apoi le veți da prin pesmeți.
4. În timpul prăjirii nu trebuie să întoarceți carnea de multe ori.
5. Carnea de animal bătrân trebuie marinată în prealabil – astfel va fi mult mai suculentă.
6. Înainte de preparare frecați puiul sau rața cu sare, apoi ungeți pasărea uniform cu smântână – carnea se va rumeni uniform.
7. Așezați carnea și pârjoalele în tigaia încinsă bine: sucul nu va curge și produsele vor ieși suculente și delicioase. Dacă doriți să obțineți pârjoale gustoase, atunci treceți-le prin făină, apoi înmuiați-le în ou, apoi dați-le prin pesmeți.
8. Atunci când prăjiți peștele, puneți în tigaie bucățele de cartofi cruzi pentru a evita mirosul neplăcut.
9. Dacă înainte de prăjire veți da ceapa tăiată prin făină, atunci veți obține ceapa aurie, iar dacă în timpul gătitului o veți presăra cu zahăr pudră, ceapa va deveni mai gustoasă.
10. Dacă doriți să obțineți cartofi cu crustă crocantă, atunci tăiați-i, spălați-i în apă rece, uscați-i cu un prosop de hârtie și apoi puneți-i în uleiul încins. Sărați cartofii la sfârșitul gătitului.
Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!