Tartine delicioase: Top 12 idei noi de paste tartinabile – simple, gustoase și sănătoase!

Tartinele reprezintă o gustare foarte populară, ce uneori pare a fi deja banală. Vă îndemnăm să diversificați puțin meniul de fiecare zi și să renunțați la tartinele clasice în favoarea unei gustări cu gust nou. Vă prezentăm top 12 cele mai delicioase și simplu de preparat paste pentru tartine. Acestea se pregătesc din cele mai simple ingrediente, foarte ușor și rapid. Bucurați-i pe cei dragi cu niște tartine dosebit de savuroase și inofensive pentru sănătate.

1. Pastă cu hering

Amestecați ouăle fierte date prin răzătoare cu cozile de ceapă verde tocate și fileul de hering marinat (tocat). La dorință, puteți completa pasta cu unt moale (la temperatura camerei).

2. Pastă de ou cu ceapă

Amestecați ouăle fierte date prin răzătoare cu ceapa verde tocată (pătrunjel sau mărar), smântână și  untul moale (la temperatura camerei). Potriviți cu sare și amestec de piper după gust.

3. Pastă cu macrou afumat

Amestecați fileul de macrou tocat cu smântână, muștar, gălbenuș fiert tocat și cozi de ceapă verde. La dorință, potriviți cu condimente după gust.

4. Pastă cu brânză topită

Dați brânza topită prin răzătoare și amestecați-o cu brânză de vaci (în proporție de 2:1), ouăle fierte date prin răzătoare și cu mărarul tocat. Potriviți cu condimente după gust (sare, piper, turmeric).

5. Pastă cu șuncă și ouă

Amestecați 3 ouă fierte rase cu 5 linguri de maioneză (sau maioneză de casă) și 100 g de șuncă tocată (sau carne fiartă). Potriviți cu sare, piper negru măcinat și suc de lămâie.

6. Pastă cu sardine conservate

Scurgeți peștele conservat de ulei și fărâmițați-l cu o furculiță. Amestecați-l cu brânza de vaci trecută prin sită (în proporție de 2:1) și verdeața tocată. Folosiți brânză cu un nivel redus de grăsime.

7. Pastă cu stavride afumate și brânză topită 

Dați fileul de pește afumat și brânza topită prin mașina de tocat carne. Adăugați maioneză și amestecați.

8. Pastă de ciuperci cu țelină

Tocați 3 ouă fierte. Amestecați-le cu 3 linguri de ciuperci conservate (tocate) și 3 linguri de rădăcină rasă de țelină. Adăugați 8 linguri de maioneză și amestecați.

9. Pastă cu ceapă și morcov 

Prăjiți puțin într-o tigaie încinsă cu ulei, morcovul ras cu ceapa tăiată pai. Presărați-le cu puțină sare și gătiți-le până acestea se vor înmuia. Amestecați legumele cu maioneză și ou fiert (dat prin răzătoare). La dorință, puteți completa pasta cu pește conservat (preventiv fărâmițat cu o furculiță).

10. Pastă picantă cu cașcaval

Frecați o jumătate de pachet de unt moale (la temperatura camerei) cu 200 g de cașcaval ras și 2 linguri sos de muștar. Potriviți cu condimente după gust.

11. Pastă cu ficat de cod

Fărâmițați o cutie de ficat de cod cu o furculiță. Amestecați-l cu 1 linguriță de muștar, 3 ouă fierte date prin răzătoare, 1 lingură de maioneză, puțin suc de lămâie și pătrunjel tocat. Potriviți cu condimente după gust.

12. Pastă picantă cu brânză 

Amestecați 250 g de brânză sărată (dată prin răzătoare) cu 100 g de castraveți marinați (tocați) și o ceapă tocată. Adăugați 2 linguri de smântână și amestecați.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!