Top 14 trucuri geniale ale bucătarilor șefi! Nr.7 mă ajută în fiecare zi!

Din neatenție sau lipsă de timp, gătitul felurilor de mâncare poate deveni o experiență deloc plăcută. Astfel de probleme precum carnea arsă și crudă în interior, ouăle moi sau un tort fărâmicios, sunt cunoscute multor gospodine. Pentru a evita astfel de experiențe, vă prezentăm mai jos 14 cele mai utile trucuri a bucătarilor profesioniști, ce vin în ajutor de fiecare dată când gătim. Folosiți-le în fiecare zi și gătiți cu plăcere.

Top 14 cele mai utile trucuri:

1. Când pregătiți pârjoalele pentru hamburger, faceți o adâncitură mică pe mijloc. Astfel, pârjoalele se vor prăji uniform și mai rapid.

2. Înainte de a tăia tortul, înmuiați cuțitul în apă fierbinte. Astfel, tortul se va tăia mai ușor, iar feliile vor fi întregi, cu aspect îngrijit.

3. Dacă aveți nevoie de suc de lămâie, apăsați puțin lămâia și rostogoliți-o de câte va ori pe masă. Astfel veți obține mai mult suc, într-un timp mai scurt.

4. Dacă cuțitul alunecă atunci când tocați legumele, îmbrăcați pe mânerul acestuia câteva elastice de cauciuc.

5. Aflați cât de acră este o lămâie, cu ajutorul cojii. Cu cât coaja de lămâie este mai subțire, cu atât fructul este mai acru.

6. Crenvurștii se vor prăji mai uniform, dacă îi veți întretăia pe diagonală.

7. Cum să aflați dacă oul este proaspăt? Atrageți atenția la albuș. Dacă acesta este omogen, întreg și uniform – oul este proaspăt.

8. Pentru a păstra miezul tortului rămas moale și proaspăt, acoperiți-l cu două felii de pâine și fixați-le cu ajutorul unor scobitori.

9. Dacă doriți să fierbeți niște ouă tari, perfecte pentru aperitive sau salate, fierbeți-le timp de 10 minute. Ouăle moi vor fi gata în doar 4 minute.

10. Dacă doriți să păstrați verdeața proaspătă un timp mai îndelungat, înveliți-o în folie de aluminiu.

11. Dacă doriți un bacon perfect, aranjați-l pe o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu. Coaceți-l în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 12 minute.

12. Dacă pizza s-a răcit și nu mai arată la fel de apetisant, este un mod foarte simplu de a-i reda un aspect fascinant. Doar stropiți-o cu puțină apă și încălziți-o în cuptor.

13. Tăiați carnea coaptă doar de-a lungul fibrelor. Astfel, aceasta nu se va fărâma și feliile vor arăta foarte apetisant.

14. Dacă vă plac biscuiții înmuiați în ceai sau lapte, înfigeți-i cu o furculiță. Astfel, va fi mult mai comod sa savurați desertul.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1