Top 3 cele mai simple de moduri de a coace peștele! O cină perfectă pentru toată familia!

Peștele este un produs extrem de benefic pentru sănătate, ce neapărat trebuie să fie prezent în meniul întregii familii. Dacă doriți să-i bucurați pe cei dragi cu o cină delicioasă, aromată și sănătoasă, vă îndemnăm să pregătiți un pește la cuptor. Vă prezentăm mai jos top 3 cele mai simple rețete de pește copt, cu ajutorul cărora vă veți surprinde familia cu o cină perfectă.

Rețeta Nr.1 – Pește copt în folie de aluminiu

INGREDIENTE

-1 pește somon

-1 ceapă

-1 lămâie

-1 morcov

-verdeață

-condimente după gust

-unt

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și spălați peștele. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mică (sau tocați-l mărunt). Spălați lămâia și tăiați-o jumătăți de rondele.

2. Prăjiți ceapa și morcovul într-o tigaie cu ulei încins.

3. Frecați peștele cu condimente după gust. Umpleți peștele cu legumele prăjite.

4. Așezați folia de aluminiu pe suprafața de lucru. Aranjați pe aceasta o jumătate de lămâie tăiată. Așezați peștele și acoperiți-l lămâia rămasă. Dacă peștele este mic și ați rămas cu legume în plus – acestea la fel pot fi așezate pe pește.

5. Acoperiți peștele cu untul tăiat bucăți și înveliți-l în folia de aluminiu. Așezați peștele pe o tavă de copt și dați-l la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C  pentru aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Decorați peștele cu verdeață.

Notă: Copt în folie de aluminiu, peștele se obține foarte suculent, moale și aromat. Dacă peștele are multe oase, întretăiați-l în câteva părți înainte de a-l da la cuptor.

Rețeta Nr.2 – Pește copt cu cartofi, în sos de smântână 

INGREDIENTE

-10 cartofi

-2 cepe

-800 g file de pește

-250 g de smântână

-100 g de cașcaval

-300 ml de lapte

-2 linguri de făină

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

-ketchup sau maioneză (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i rondele. Fierbeți-i într-o cratiță cu apă și puțină sare, până vor fi aproape gata.

2. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se va rumeni ușor.

3. Presărați ceapa cu făină, turnați smântâna și laptele. Amestecați și aduceți sosul până la fierbere. Luați tigaia de pe foc și potriviți sosul cu condimente după gust.

4. Ungeți o tavă de copt cu ulei și așezați pe aceasta o parte din cartofi. Puneți pe tavă peștele și presărați-l cu sare. Acoperiți-l cu cartofii rămași, apoi turnați în tavă sosul.

5. Coaceți peștele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de cel puțin 40 de minute. Cu 5 minute înainte ca peștele să fie gata, presărați-l cu cașcaval ras.

Notă: La dorință, puteți completa rețeta cu orice alte legume după gust.

Rețeta Nr.3 – Pește de mare, copt cu legume 

INGREDIENTE

-2 pești

-1/2 căpățână de varză

-1 ardei gras

-2 morcovi

-2 roșii

-2 cepe

-2 pachete de brânză topită

-3 linguri de maioneză

-verdeață

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

-suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tocați varza. Curățați ardeiul, morcovul și ceapa. Tocați-le mărunt. Prăjiți legumele (cu excepția roșiilor) într-o tigaie cu ulei încins, timp de 15 minute.

2. Spălați și tocați roșiile. Adăugați-le în tigaie și amestecați. Înăbușiți timp de câteva minute.

3. Spălați și curățați peștele. Frecați-l cu sare și piper negru măcinat.

4. Ungeți o tavă de copt cu ulei și așezați pe aceasta o jumătate din cantitatea de legume prăjite. Așezați peștele pe legume și stropiți-l cu suc de lămâie. Acoperiți peștele cu legumele rămase.

5. Faceți o grilă de maioneză peste pește și legume. Coaceți peștele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C. Cu 15 minute înainte dea fi gata, presărați peștele cu brânza rasă și verdeață tocată.

Notă: Pentru a înlătura mirosul de pește crud de pe mâini, farfurie sau tavă de lemn – frecați suprafața necesară cu o felie de lămâie.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!