Top 3 cine la cuptor, fără bătăi de cap – mai gustoase decât sarmalele și mult mai bune ca pârjoalele! 

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, top 3 rețete perfecte pentru cină. Sunt niște feluri de mâncare deosebit de gustoase, aromate și aspectuoase. Unde mai pui, se prepară uimitor de simplu și rapid. Aceste 3 rețete ușoare vor fi o adevărată descoperire pentru fiecare gospodină.

Rețeta Nr.1: Căpițe cu ceapă și carne tocată   

INGREDIENTE  

– 380 g de ceapă

– 500 g de carne tocată de curcan sau pui

– 500 g de varză sau dovlecei

– 100 g de muștar Dijon

– 50-70 g de smântână

– 70 g de cașcaval

– piper negru măcinat după gust

– cimbru după gust

– oregano după gust

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați ceapa și tăiați-o rondele groase (1,5 cm). Aranjați rondelele de ceapă pe tava de copt, tapetată cu hârtie. Potriviți fiecare rondea de ceapă cu sare, cimbru și oregano, apoi ungeți-le cu muștar.

2. Modelați din carnea tocată niște bile mai mari, apoi aplatizați-le, formând turtișoare, de mărimea rondelei de ceapă. Puneți pe fiecare rondea câte o turtă de carne tocată. Potriviți carnea tocată cu sare și piper negru măcinat după gust.

3. Tăiați varza fideluță, apoi frământați-o puțin, să se înmoaie. Puneți câte puțină varză deasupra cărnii tocate, în formă de căpițe. Dacă veți folosi dovlecelul, spălați-l, îndepărtați capetele și tăiați-l pai sau dați-l prin răzătoarea mare. Apoi aranjați-l deasupra cărnii.

4. Presărați fiecare căpiță cu cașcavalul dat prin răzătoare, apoi puneți câte 1 linguriță de smântână. Ar fi mai bine și comod să turnați smântâna în sacul de patiserie. Așa căpițele vor fi mai aspectuoase.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 25-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Capodopera culinară este gata!

Rețeta Nr.2: Piramide de vinete 

INGREDIENTE  

– 520 g de vinete

– 480 g piept de pui

– 0,5 kg de roșii

– 80 g de mozzarella

– 10-15 ml ulei de măsline

– busuioc proaspăt după gust

– pătrunjel după gust

– usturoi uscat măcinat după gust

– sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați vinetele, îndepărtați cotorul și tăiați-le rondele groase, de 2,5 cm. Aranjați rondelele de vinete pe tava de copt tapetată cu hârtie, într-un singur strat. Ungeți fiecare rondea cu ulei de măsline pe ambele părți, apoi potriviți-le cu sare și usturoi măcinat după gust.

2. Spălați pieptul de pui și tăiați-l felii mici subțiri. Aranjați feliile de carne deasupra rondelelor de vinete. Potriviți cărnița cu sare și piper negru măcinat după gust, apoi puneți câte o frunză de busuioc deasupra.

3. Spălați roșiile și tăiați-le rondele. Puneți deasupra ”piramidelor” apetisante câte o rondea de roșie. Presărați rondelele de roșii cu puțină sare.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute. Apoi, scoateți cu grijă tava din cuptor și presărați fiecare ”piramidă” apetisantă cu cașcavalul dat prin răzătoare. Întoarceți tava la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute. ”Piramidele” apetisante sunt gata! Serviți cu cea mai mare plăcere!

Rețeta Nr.3: Steak de conopidă 

INGREDIENTE  

– 400 g de conopidă

– 300 g de fileu de pește pollock

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

INGREDIENTE SOS 

– 30 g pastă de roșii

– 100 g de smântână 15%

– ceapă uscată după gust

– mix de piper uscat măcinat după gust

– sare după gust

– 1 lămâie

– mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Tăiați conopida pe porțiuni în formă de steak. Aranjați conopida tăiată pe tava de copt.

2. Pregătiți sosul: combinați într-un vas smântâna cu ceapa uscată, amestecul de piper și pasta de roșii. Amestecați bine sosul. Ungeți fiecare steak cu sosul rezultat, folosind pensula de silicon.

3. Spălați peștele și tăiați-l bucăți, aproximativ de mărimea porțiilor de conopidă. Puneți câte o bucată de pește pe fiecare steak. Ungeți peștele cu sosul obținut.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Spălați mărarul și zvântați-l puțin. Spălați lămâia, apoi tăiați-o rondele. Decorați deliciul cu rondele de lămâie și mărar.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1