Top 3 gustări pentru masa festivă – chiar dacă se prepară simplu, dispar imediat de pe masă!

Orice gospodină are dorința să-și uimească familia sau oaspeții cu gustări atât interesante, cât și savuroase, mai ales în zilele festive. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm top 3 rețete grozave de rulade cu diverse umpluturi. Aceste gustări deosebite se prepară atât de simplu și rapid, încât nu numai că vor fi vedetele mesei de sărbătoare, ci și vor fi ”colacul de salvare” ai fiecărei gospodine.

Rețeta Nr.1 – Ruladă cu șprote și ouă fierte  

INGREDIENTE  

– 2 lipii

– 200 g de brânză topită

– 70 g de cașcaval

– 2 ouă

– 1 cutie (200 g) de șprote în ulei

– 6 fire de ceapă verde

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Fierbeți într-o cratiță ouăle, până sunt gata. Apoi decojiți-le și dați-le prin răzătoarea mică.

2. Spălați, zvântați și tăiați ceapa verde mărunt. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

3. Luați o lipie, puneți-o pe suprafața de lucru și ungeți-o cu 100 g de brânză topită. Răspândiți cașcavalul ras. Acoperiți compoziția cu cealaltă lipie și ungeți-o cu brânza topită rămasă. Răspândiți deasupra ouăle rase.

4. Deschideți cutia cu șprote și scurgeți uleiul. Puneți șprotele într-un bol și fărâmițați-le, folosind furculița, apoi răspândiți-le deasupra ouălor. Presărați compoziția cu ceapă verde, apoi rulați lipiile.

5. Înfășurați rulada într-un fragment de folie alimentară și dați-o la frigider pentru 1 oră. Rulada este gata. Scoateți deliciul din frigider, îndepărtați folia și tăiați-l felii. Așezați feliile ruladei pe un platou și serviți cu mare plăcere.

Rețeta Nr.2 – Ruladă cu piept de pui și morcov coreean 

INGREDIENTE  

– 2 lipii

– 200 g de brânză topită

– 6 frunze de salată verde

– 1 piept de pui

– 150 g de morcov coreean

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă, până este gata. Potriviți cu condimente după gust. Lăsați carnea să se răcească complet. Apoi tăiați-o cuburi mici.

2. Puneți 1 lipie pe suprafața de lucru și ungeți-o cu 100 g de brânză topită, apoi aranjați frumos frunzele de salată verde. Acoperiți frunzele de salată cu cealaltă lipie și ungeți-o cu brânza topită rămasă.

3. Acoperiți compoziția cu cuburile mici de carne, apoi răspândiți morcovul coreean. Rulați lipiile și înfășurați-le într-un fragment de folie alimentară. Dați rulada la frigider pentru 1 oră. Rulada este gata, scoateți-o din frigider, îndepărtați folia alimentară și tăiați-o felii. Așezați feliile ruladei apetisante pe un platou.

Rețeta Nr.3 – Ruladă cu șuncă și castraveți marinați. 

INGREDIENTE  

– 1 lipie

– 100 g de brânză topită

– 200 g de castraveți marinați

– 200 g de șuncă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți lipia pe suprafața de lucru și ungeți-o cu brânză topită.

2. Pregătiți umplutura: tăiați castraveții cuburi mari și puneți-i în bolul blenderului. Tăiați șunca pe un tocător de lemn și adăugați-o în bolul cu castraveți. Tocați ingredientele.

3. Răspândiți umplutura pe toată suprafața lipiei. Rulați lipia și înfășurați-o în folie alimentară. Dați rulada la frigider pentru 1 oră. Rulada este gata. Scoateți rulada din frigider și îndepărtați folia alimentară. Tăiați rulada felii de mărimea dorită și așezați-o frumos pe un platou.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1