Top 3 rețete de torturi cu vișine, pentru orice ocazie: poate fi servit atât la masa festivă, cât și la cina de familie!

Tortul cu vișine reprezintă un desert clasic, îndrăgit de toți încă din copilărie. Astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, vă prezentăm 3 rețete de torturi delicioase cu vișine. Trei rețete foarte diferite, care vă permit să alegeți una potrivită și pe plac, pentru orice eveniment – fie pentru masa de sărbătoare sau pur și simplu pentru o zi de weekend. Bucurați familia dragă cu un desert perfect.

Rețeta Nr.1 – Tort Pancho 

INGREDIENTE    

– 5 ouă

– 350 g de zahăr

– 900 g de smântână 20%

– 20 g pudră de cacao

– 2 lingurițe praf de copt

– 250 g de făină cernută

– 300 g de vișine în suc propriu

– 100 g de migdale

– ciocolată (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol ouăle cu 200 g de zahăr, 200 g de smântână, făina cernută și praful de copt. Omogenizați ingredientele, folosind mixerul.

2. Împărțiți aluatul finit în 2 părți egale. Adăugați într-o porție de aluat pudra de cacao și amestecați-l bine.

3. Turnați și răspândiți aluatul cu cacao într-o formă de copt tapetată cu hârtie. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 20 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Procedați similar cu aluatul rămas.

4. Tăiați blatul alb de-a lungul, în jumătate. Un blat alb va fi baza tortului, iar celălalt tăiați-l cuburi. Tăiați blatul de cacao cuburi. La dorință, puteți așeza un blat cu cacao la baza tortului.

5. Fărâmițați migdalele. Tăiați vișinele în jumătate.

6. Pregătiți crema: mixați 700 g de smântână cu zahărul rămas. Puneți în cremă nucile și vișinele. Amestecați crema.

7. Așezați blatul – bază pe un platou și ungeți-l cu puțină cremă. Treceți cuburile tăiate prin cremă și așezați-le deasupra blatului. Modelați tortul în forma dorită.

8. Dați tortul la frigider peste noapte. La dorință puteți decora tortul cu ciocolată topită.

Rețeta Nr.2 – Tort ”Coliba Monahală”

INGREDIENTE   

– 750 g de smântână 25%

– 150 g de unt

– 300 g de zahăr

– 2 lingurițe praf de copt

– 400 g de făină cernută

– 400 g de vișine în suc propriu

– 100 g de ciocolată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE    

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol untul cu zahărul, smântâna, făină cernută și praful de copt. Frământați aluatul.

2. Împărțiți aluatul finit în 10 părți egale. Formați bile din aluatul împărțit. Luați o bilă, puneți-o pe masa înfăinată și întindeți o fâșie cu mărimea de 20 x 6 cm. Procedați similar cu bilele rămase.

3. Așezați pe fiecare fâșie de aluat vișine și lipiți bine marginile. Deci, ar trebui să obțineți tuburi umplute cu vișine.

4. Tapetați tava de copt cu hârtie și așezați tuburile umplute cu vișină. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Pregătiți crema: mixați smântâna rămasă cu zahărul într-un bol.

6. Asamblați tortul pe un platou dreptunghiular, precum urmează: 4 tuburi + crema; 3 tuburi +crema; 2 tuburi + crema; 1 tub + crema. Ungeți bine toată suprafața tortului cu crema rămasă.

7. Dați tortul la frigider peste noapte. Apoi decorați desertul cu ciocolată rasă.

Rețeta Nr.3 – Tort ”De sărbătoare”

INGREDIENTE   

– 3 ouă

– 300 g de zahăr

– 150 g de făină cernută

– 200 ml de frișcă 33%

– 250 g de mascarpone

– 200 g de vișine în suc propriu

– 100 ml de compot de vișine

– 100 g de ciocolată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Pregătiți aluatul: bateți într-un bol ouăle cu smântâna timp de aproximativ 5 minute, apoi adăugați făina și omogenizați aluatul.

2. Turnați aluatul într-o formă de copt. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

3. Scoateți blatul copt din cuptor și stropiți-l cu compot. Aranjați deasupra blatului vișinele.

4. Pregătiți crema: mixați într-un bol aparte frișca cu mascarpone și zahărul rămas.

5. Răspândiți și uniformizați crema deasupra blatului cu vișine. Decorați tortul cu ciocolată rasă și dați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1