Top 5 cele mai simple rețete pentru chifle deosebit de delicioase – aceste rețete rapide chiar și cea mai ocupată gospodină va reuși să le pregătească!

Vă prezentăm top 5 cele mai simple rețete, cu ajutorul cărora veți obține niște chifle deosebit de delicioase, aromate și pufoase. Alegeți rețeta preferată și bucurați-i pe cei dragi cu prăjituri de casă pregătite cu mult drag, ce cu siguranță vor fi pe placul tuturor. Aceste chifle pot fi pregătite atât cu mac, fructe uscate sau rahat, cât și cu susan, ceapă, verdeață sau ierburi aromate. Experimentați cu ingredientele preferate și pregătiți de fiecare dată o nouă capodoperă culinară.

Rețeta Nr.1 – Chifle pe bază de iaurt

INGREDIENTE

– 350 g de făină

– 300 g de iaurt

– 1 lingură de ulei vegetal

– 2 lingurițe d ezahăr

– 2 lingurițe praf de copt

– 1.5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați făina cernută cu sarea, praful de copt și zahărul.

2. Amestecați iaurtul cu uleiul. Treptat, adăugați făina și frământați aluatul.

3. Aranjați aluatul pe suprafața de lucru, presărată cu făină. Împărțiți-l în 8-10 porții de dimensiuni egale. Formați chiflele și aranjați-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. La dorință, puteți trece chiflele prin zahăr.

4. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 210-220°C timp de 20-25 de minute, până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Notă: Dacă doriți chifle dulci, puteți adăuga în aluat fructe uscate, mac sau vanilie. La fel, puteți prepara chifle sărate, cu ierburi aromate și semințe de susan.

Rețeta Nr.2- Chifle pe bază de lapte

INGREDIENTE

– 2 pahare de făină

– 2/3 pahar de lapte

– 1/3 pahar de ulei vegetal

– 3 lingurițe praf de copt

– 1/2 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 220°C.

2. Amestecați făina cernută cu praful de copt și sarea. Dacă doriți chifle dulci, adăugați zahăr. Dacă nu, puteți adăuga ierburi de Provence.

3. Treptat, adăugați laptele și uleiul. Frământați aluatul. Formați din aluat o turtă rotundă, cu înălțimea de 3-4 cm. Decupați chiflele folosind o formă specială sau un pahar. Aranjați-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie.

4. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Notă: Dacă ați pregătit chifle dulci, presărați-le cu zahăr brun.

Rețeta Nr.3- Chifle pe bază de chefir și unt

INGREDIENTE

– 400 g de făină

– 100 g de zahăr

– 250 ml de chefir

– 175 g de unt moale (la temperatura camerei)

– 3/4 linguriță de sare

– 1/2 linguriță praf de copt

– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 220°C.

2. Amestecați făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugați untul moale (la temperatura camerei) și frecați-l cu făina, până obțineți un amestec fărâmicios. Turnați chefirul și amestecați. Frământați un aluat omogen.

3. Împărțiți aluatul în jumătate. Redați-i unei jumătăți de aluat o formă rotundă, apoi apăsați-l puțin. Obțineți o turtă. Decupați 6 chifle cu ajutorul unui pahar sau a unei forme speciale. La dorință, puteți tăia turta obținută în 6 triunghiuri. Repetați procesul cu aluatul rămas.

4. Aranjați chiflele pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit, timp de 15 minute, până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. La dorință, puteți unge chiflele cu chefir și presăra cu zahăr.

Rețeta Nr.4- Chifle din aluat cu drojdie

INGREDIENTE

– 20-25 linguri de făină cernută

– 1 pahar de lapte

– 1/4 pahar de ulei vegetal

– 1/2 pahar de apă

– 1.5 lingurițe de drojdie uscată

– 1/2 linguriță de sare

– zahăr după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dizolvați drojdia în apă. Adăugați 2 linguri de făină și amestecați. Lăsați maiaua la un loc cald. La dorință, puteți pune paharul cu maiaua pregătită într-un bol cu apă caldă.

2.  Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 200°C.

3. Într-un bol mai mare, amestecați maiaua cu laptele, uleiul, zahărul și sarea. Treptat, adăugați făina și frământați aluatul. Obțineți un aluat moale și nelipicios.

4. Împărțiți aluatul în bile mici, a câte 50 g fiecare. Apăsați fiacre bilă, astfel încât să obțineți o turtă cu grosimea de 2 cm. Aranjați chiflele pe o tavă de copt, preventiv unsă cu ulei. Întretăiați-le deasupra și lăsați-le la temperatura camerei pentru 5 minute.

5. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute, până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Ungeți chiflele fierbinți cu apă rece și acoperiți-le cu un prosop.

Notă: Aceste chifle pot fi pregătite fără zahăr, cu ceapă rasă, verdeață sau ierburi aromate.

Rețeta Nr.5- Chifle cu zahăr

INGREDIENTE

– 6.25 pahare de făină

– 4 ouă

– 1.75 pahar de lapte

– 3/4 pahar de unt moale (la temperatura camerei)

– 1/4 pahar de zahăr

-1 lingură praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 240°C. Tapetați tava de copt cu hârtie.

2. Amestecați făina cernută cu sarea, praful de copt și zahărul. Faceți în amestecul obținut o adâncitură și turnați în aceasta untul. Frământați aluatul.

3. Bateți 3 ouă cu laptele. Turnați amestecul obținut în bolul cu aluat și amestecați.

4. Aranjați aluatul pe suprafața de lucru, presărată cu făină. Întindeți aluatul într-un blat cu grosimea de 2.5 cm. Decupați chiflele și aranjați-le pe tava de copt.

5. Bateți un ou. Ungeți chiflele cu ou bătut și presărați-le cu zahăr. Coaceți chiflele în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute, până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Lăsați-le să se răcească.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1