Top 5 metode pentru păstrarea ardeiului dulce! Deja ocolesc rafturile cu ardei din comerț, pe timp de iarnă!

Fiecare gospodină caută o modalitate reușită pentru a congela ardeii grași. Pentru că iarna este lungă, să ne gospodărim de pe acum punând ardeii grași la congelator. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, top 5 moduri de congelare a ardeilor grași. Aceste metode sunt extrem de simple și accesibile. Veți face provizii pentru zilele reci ale iernii, iar ardeii vor păstra prospețimea verii.

Metoda Nr.1  

1. Alegeți niște ardei grași de aproximativ aceiași dimensiune.

2. Spălați bine ardeii și uscați-i, folosind un prosop de bucătărie.

3. Tăiați capacul ardeilor și îndepărtați cotorul cu semințe. Capacele ardeilor grași nu se aruncă. Puneți-i într-un bol.

4. Zvântați fiecare ardei, în interior, folosind un prosop de hârtie.

5. Puneți ardeii unul în altul, câte 4-5 bucăți, apoi așezați-i într-o pungă alimentară. Faceți un nod la pungă și dați ardeii la congelator. Pentru a umple ardeii cu umplutură, nu este nevoie să-i decongelați.

Metoda Nr.2 

1. Spălați cantitatea dorită de ardei grași. Tăiați capacele și îndepărtați cotorul cu semințe. Zvântați ardeii, folosind un prosop de hârtie.

2. Tăiați ardeii grași inelușe. Tapetați un tocător de lemn cu prosop de hârtie. Așezați inelușele tăiate și uscați-le.

3. Așezați inelușele într-un pahar de plastic, ușor aplatizându-le (sau pungă alimentară). Dați ardeii tăiați la congelator. Inelușele congelate sunt ideale pentru prepararea unei pizza.

Metoda Nr.3   

1. Spălați ardeii grași, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-i cuburi sau pai.

2. Lăsați ardeii tăiați pe masă, să se usuce (sau folosiți un prosop de hârtie).

3. Luați o sticlă de plastic, spălați-o și uscați-o. Tăiați gâtul sticlei și așezați ardeii cuburi, aplatizându-i ușor. Acoperiți sticla cu o pungă alimentară, faceți un nod și dați-o la congelator.

Metoda Nr.4       

1. Luați capacele rămase ale ardeilor grași și îndepărtați codița. Puneți ardeii în bolul blenderului. Tocați ardeii, până veți obține un piure.

2. Pregătiți o formă pentru gheață cu 12-24 cuburi și turnați piureul de ardei în aceasta.

3. Dați forma la congelator și lăsați-o până piureul va îngheța complet. Apoi scoateți forma din congelator și așezați cuburile de piure într-o pungă alimentară. Legați punga într-un nod și iar dați-o la congelator. Acest cub fermecător de piure de ardei este perfect în timpul preparării unei supe sau ciorbe.

Metoda Nr.5       

1. Spălați ardeii grași și uscați-i, folosind prosopul de hârtie.

2. Tapetați tava de copt cu hârtie și așezați ardeii. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

3. Scoateți ardeii copți din cuptor și așezați-i într-un castron. Acoperiți castronul cu capac și lăsați ardeii să se răcească, timp de 20-25 de minute.

4. Decojiți ardeii, apoi îndepărtați cu grijă cotorul cu semințe. Tăiați ardeii copți în 2-4 părți. Nu aruncați sucul eliberat de ardeii copți.

5. Așezați ardeii într-o caserolă și turnați sucul peste ei, preventiv strecurat. Acoperiți caserola cu capac și dați-o la congelator.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1