Top 5 reguli de aur pentru un piept de pui perfect! Nu ratați secretele de preparare!

Succesul în arta gătitului depinde de foarte mulți factori. Uneori, chiar și cel mai neînsemnat, la prima vedere detaliu, poate face diferența. Vă prezentăm mai jos top 5 secrete, cu ajutorul cărora veți pregăti un piept de pui perfect. Dacă ignorați cea mai importantă etapă a preparării pieptului de pui, rezultatul poate dezamăgi. Această etapă constă în pregătirea cărnii. Pentru a descoperi potențialul produsului, este necesar să cunoaștem tehnologia de preparare. Aici, pieptul de pui ne oferă foarte multe posibilități – acesta poate fi prăjit, fiert, copt, înăbușit sau afumat. Urmăriți care sunt cele mai importante reguli, datorită cărora pieptul de pui pregătit în orice mod preferat, va deveni deosebit de delicios.

Regula Nr.1 – umeziți carnea

Pieptul de pui este foarte fin și se deshidratează într-un timp destul de scurt. Aranjați pieptul de pui într-un vas și turnați peste acesta 1 pahar de apă caldă cu puțină sare. Apa trebuie să acopere complet carnea. Lăsați carnea în apă timp de 15 minute. Astfel, veți obține cel mai suculent piept de pui de până acum.

Regula Nr.2 – folosiți mai mult ulei

Indiferent ce tip de ulei folosiți, este important ca acesta să fie într-o cantitate mai mare. Nu vă fie frică să exagerați cu uleiul. Înainte de a coace sau prăji carnea, ungeți-o bine cu ulei pe toate părțile. Astfel, carnea va rămâne fină, nu se va usca prea tare și se va acoperi cu o crustă rumenă, extrem de apetisantă.

Regula Nr.3 – mai multe condimente

După ce veți unge pieptul de pui cu ulei, acoperiți-l cu un strat de condimente și ierburi aromate preferate. Pieptul de pui se combină perfect cu usturoiul, cimbrul, boia de ardei, turmericul, curry și toate tipurile de piper. Evident, sarea și piperul negru măcinat sunt absolut necesare la prepararea cărnii de pui. 

Regula Nr.4 – temperatură mai mare, timp mai puțin

Dacă doriți să coaceți pieptul de pui, setați cuptorul la o temperatură mai mare și coaceți carnea ceva mai puțin timp decât este recomandat sau decât ați copt-o până acum. Nu pregătiți pieptul de pui mai mult de 40 de minute. Veți fi uimiți cât de fină și suculentă se va obține carnea, pregătită la temperatură mare, mai puțin timp.

Regula Nr.5 – mai multă răbdare

Nu vă grăbiți să tăiați carnea imediat ce ați scos-o din cuptor sau din tigaie. Păstrați carnea în folie de aluminiu sau în tigaia acoperită cu capac pentru încă 10 minute. Astfel, carnea va fi mai moale și mai suculentă.

Notă: Dacă doriți să prăjiți carnea tăiată bucăți mici, tăiați-o transversal. Dacă doriți să uimiți oaspeții cu steak fin, atunci tăiați carnea de-a lungul, în direcția fibrelor. La fel de important este să alegeți un piept de pui proaspăt și calitativ.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1