Top 5 rețete de paste italiene!

Nici să nu vă gândiți să renunțați la paste, motivând acest lucru prin faptul că acestea vă pot adăuga kilograme în plus. Uitați-vă la italieni: mănâncă paste la micul dejun, prânz, cină și arată uimitor. Toate pentru că pastele sunt produse din făină din grâu dur, iar în timpul gătitului se adaugă ingredientele ”corecte”. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm top 5 rețete grozave de paste italiene. Deci, cum gătim paste italiene?

În primul rând, întotdeauna gătiți-le cu sos. Nu, nu ne referim la ketchup. Este o bază cremoasă sau de roșii cu adaos de carne, cașcaval și verdeață.

În al doilea rând, nu vă fie frică să experimentați cu mirodeniile, deoarece în afară de piper negru există atât de multe condimente aromate.

În al treilea rând, pentru a vă asigura că pastele italiene nu sunt fierte prea mult, fierbeți-le în apă cu 3 minute mai puțin decât este indicat pe ambalaj. Apoi înăbușiți-le puțin în sos.

Rețeta Nr.1 – Paste Bolognese (mod nou) 

INGREDIENTE  

– 300 g de paste făinoase

– 300 g de carne tocată

– 1 ceapă

– 2-3 căței de usturoi

– 200 g de brânză topită

– 0,5 legătură de verdeață

– 3 linguri de pastă de roșii

– ulei vegetal după gust

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE    

1. Fierbeți pastele într-o cratiță cu apă, potrivită cu 1 priză de sare.

2. Pregătiți sosul: curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, apoi adăugați carnea tocată. Amestecați ingredientele și prăjiți-le până carnea este gata.

3. Adăugați în tigaie brânza topită, usturoiul zdrobit și pasta de roșii. Amestecați ingredientele și mai adăugați 2-3 linguri de apă rece. Potriviți compoziția cu sare și piper negru după gust și înăbușiți-o timp de 2-3 minute. Opriți focul.

4. Spălați verdeața, zvântați-o folosind un prosop de hârtie și tăiați-o mărunt. Presărați verdeața în tigaia cu sos.
Serviți pastele alături de sosul aromat și foarte apetisant, cu cea mai mare plăcere.

Rețeta Nr.2 – Spaghete cu piept de pui

INGREDIENTE  

– 1 piept de pui

– 400 g de paste făinoase

– 200 ml de frișcă 20%

– 1 ceapă

– 20 g de unt

– sare după gust

– ierburi de Provence după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE     

1. Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și sare după gust, până este gata. Lăsați carnea să se răcească și tăiați-o cuburi.

2. Curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu unt, apoi adăugați carnea. Amestecați ingredientele și rumeniți-le timp de 3 minute. Opriți focul.

3. Turnați frișca într-o cratiță, aduceți-o până la fierbere, apoi înăbușiți-o timp de 4-5 minute, sub capac. Opriți focul.

4. Fierbeți pastele făinoase ca de obicei, până sunt gata. Strecurați pastele și adăugați-le în cratița cu frișcă. Potriviți ingredientele cu sare și ierburi de Provence după gust. Amestecați pastele delicioase și serviți-le cu cea mai mare poftă alături de carnea prăjită.

Rețeta Nr.3 – Paste cu creveți

INGREDIENTE  

– 250 g de paste făinoase

– 200 g de creveți

– 150 ml de frișcă

– 20 g de ulei vegetal

– 0,5 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 0,5 legătură de pătrunjel

– sare după gust

– mix de piper măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE    

1. Curățați ceapa și usturoiul. Tăiați ceapa cuburi mici, zdrobiți usturoiul. Prăjiți ceapa și usturoiul într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, timp de câteva minute. Apoi adăugați creveții, amestecați și mai prăjiți ingredientele din tigaie timp de 3 minute. Potriviți ingredientele cu sare și mix de piper măcinat după gust.

2. Apoi turnați frișca în tigaia cu ingrediente și aduceți-o până la fierbere. Adăugați verdeața, preventiv tăiată mărunt. Amestecați compoziția apetisantă.

3. Fierbeți pastele făinoase, ca de obicei, până sunt gata.

4. Serviți pastele alături de sosul aromat și foarte gustos, cu creveți.

Rețeta Nr.4 – Paste amatriciana

INGREDIENTE  

– 400 g de spaghete

– 1 kg de roșii

– 300 g de piept afumat

– 1 ceapă

– 2 linguri ulei de măsline

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

 

MOD DE PREPARARE    

1. Tăiați pieptul afumat cuburi medii.

2. Opăriți roșiile cu apă clocotită, decojiți-le și tăiați-le cuburi mici.

3. Prăjiți pieptul într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline timp de 4 minute, apoi adăugați ceapa. Amestecați ingredientele și lăsați-le pentru 2 minute. Apoi adăugați roșiile, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați sosul și înăbușiți-l timp de 5 minute.

4. Fierbeți pastele până la starea al dente. Strecurați-le și adăugați-le în tigaia cu sos. Amestecați compoziția apetisantă și înăbușiți-o la foc mic timp de 4-5 minute. Serviți deliciul cu cea mai mare poftă.

Rețeta Nr.5 – Paste Carbonara cu frișcă

INGREDIENTE  

– 200 g de bacon

– 2 căței de usturoi

– 200 ml de frișcă 20%

– 0,5 lingură de pastă de roșii

– 200 g de spaghete

– 0,5 l de apă

– 100 g de parmezan

– 2 fire de busuioc

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Tăiați bacon-ul și prăjiți-l într-o tigaie încinsă mai adâncă. Adăugați usturoiul zdrobit și prăjiți ingredientele timp de 3 minute.

2. Turnați frișca și pasta de roșii în tigaie. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust. Aduceți compoziția până la fierbere, apoi reduceți flacăra la minim și fierbeți-o până se va îngroșa.

3. Fierbeți pastele până la starea al dente, apoi strecurați-le. Adăugați pastele în tigaia cu sos. Înăbușiți deliciul aromat și apetisant până este gata complet. Opriți focul.

4. Presărați pastele cu parmezan ras și serviți cu cea mai mare plăcere.

Nimeni nu vă poate împiedica să deveniți o adevărată italiană în casa dvs. Aveți deja cinci rețete uimitoare, ceea ce înseamnă că pregătirea pastei italiene este simplă și chiar fără bătăi de cap. Iar rezultatul vă va oferi o adevărată plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1