Top 6 cele mai bune moduri de pregătire a foilor de varză pentru sarmale. Dacă aș fi știut aceste trucuri mai devreme…

Aveți poftă de sarmale și nu aveți varza murată? Toată lumea adoră sarmale, dar niciodată nu avem timp suficient pentru prepararea lor frunzelor de varză. Vă prezentăm 6 metode de pregătire a acestora, cu ajutorul cărora obțineți ușor cele mai bune foi de varză pentru sarmale delicioase. Descoperiți mai jos trucurile pe care ar trebui sa le știe orice gospodină.

METODA NR.1

Alegeți corect varza: aceasta trebuie să fie ușor aplatizată, cu foi moi și subțiri. Folosiți o varză de mărime medie (1-1,5 kg). Spălați căpățâna, îndepărtați frunzele deteriorate. Înveliți-o în câteva straturi de folie alimentară. Aranjați varza cu cotorul în jos, în cuptorul cu microunde. La puterea medie, gătiți-o timp de 10-12 minute. Obțineți în interior o varză înmuiată. Lăsați să se răcească. Îndepărtați cotorul și începeți să desprindeți ușor foile de varză.

METODA NR.2

Spălați căpățâna de varză și îndepărtați frunzele deteriorate. Puneți varza pe o farfurie și dați-o la cuptorul cu microunde, pentru 5-7 minute (la puterea de 600-800 W). Desprindeți foile de varză de deasupra și iar dați varza la cuptorul cu microunde. Repetați procesul până veți desprinde toate foile.

METODA NR.3

Spălați căpățâna de varză și îndepărtați frunzele deteriorate. Îndepărtați cotorul. Aranjați varza într-o cratiță și turnați apă clocotită. Adaugați o priză de acid citric sau 0,5 linguriță de oțet. Astfel obțineți foile de varza întregi, ce nu se vor sparge în timpul preparării sarmalelor. Fierbeți varza timp de 1 minut. Lăsați-o să se răcească, apoi desprindeți foile.

METODA NR.4

Turnați apa într-o cratiță și aduceți-o până la fierbere. Spălați varza și îndepărtați frunzele deteriorate. Puneți căpățâna de varză întreagă în cratița cu apă fiartă și fierbeți-o timp de câteva minute. Scoateți cu grijă căpățâna de varză din cratiță și desprindeți foile de deasupra. Întoarceți varza în cratiță și repetați procesul până veți desprinde toate foile.

METODA NR.5

Pregătiți varza în aparatul de gătit la aburi. Spălați și îndepărtați frunzele deteriorate. Aranjați căpățâna de varza în aparatul de gătit la aburi și gătiți-o timp de câteva minute. Scoateți varza din vas și cu grijă, desprindeți foile. Întoarceți varza în vasul aparatului de gătit la aburi și repetați procesul până veți desprinde toate foile de varză.

METODA NR.6

Congelați varza. Spălați varza și îndepărtați frunzele deteriorate. Dați varza la congelator pentru 12 ore. Scoateți varza din congelator și lăsați-o să se dezghețe. Frunzele de varză se vor desprinde foarte ușor, fiind gata pentru a prepara sărmăluțele dorite.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1