Top 6 cele mai des întâlnite greșeli pe care le facem în fiecare zi – nr.5 m-a dat gata!

Cu toții uneori săvârșim unele greșeli în materie de gătit, cel mai des acestea fiind neintenționate. Din păcate, acestea uneori se reflectă negativ asupra gustului și aspectului felului de mâncare. Dacă sunteți siguri că faceți totul corect, vă provocăm să verificați dacă regăsiți în lista greșelilor de mai jos un obicei propriu. Descoperiți care sunt cele mai des întâlnite greșeli și evitați-le pentru a obține feluri de mâncare perfecte.

Greșeala Nr.1 – Nu acoperiți cratița cu cartofi

Această regulă este valabilă și pentru alte legume. Dacă luați capacul în timp ce legumele fierb, pierdeți o cantitate mare atât de vitamine, cât și de gust și aromă. Plus la toate, astfel măriți timpul de fierbere a legumelor. Pentru a obține legume fierte aromate într-un timp mai scurt, acoperiți cratița cu un capac.

Greșeala Nr.2 – Spălați pastele fierte

În timpul Uniunii Sovietice, în comerț se găseau doar paste din grâu fin. Toate gospodinele aveau obiceiul de a spăla pastele sub un jet de apă rece după fierbere, astfel încât acestea să nu se lipească. În prezent, puteți găsi diverse paste din grâu dur, care nu necesită a fi spălate. Dacă doriți să vă asigurați de faptul că acestea nu se vor lipi, adăugați o bucată mică de unt și amestecați.

Greșeala Nr.3 – Nu sărați peștele

În cele mai dese cazuri, peștele se arde sau se fărâmă din cauza că nu a fost sărat. Sărați peștele cu 15 minute înainte de a-l pregăti. Cel mai bine să sărați și uleiul în care veți prăji peștele.

Greșeala Nr.4 – Nu sărați apa în care fierbeți ouăle

Atunci când fierbeți ouăle, coaja acestora deseori crapă. Cauza este temperatura înaltă a apei și lipsa de sare. Cel mai bine e să fierbeți ouăle într-un vas mai mare, cu sare.

Greșeala Nr.5 – Folosiți apă de la robinet pentru aluatul cu drojdie

Aluatul cu drojdie este destul de capricios, uneori problema fiind faptul că acesta nu crește. Una din cauzele cele mai răspândite este folosirea apei de la robinet sau drojdia alterată. Chiar și filtrată, apa de la robinet conține mult clor. Procurați doar cea mai proaspătă drojdie și nu folosiți apa de la robinet.

Greșeala Nr.6 – Păstrați pâinea în coșul de pâine

Pentru a păstra toate calitățile benefice a pâinii, aceasta trebuie păstrată la frigider. Această regulă se referă și la condimente sau miere. Pe când, bananele sau roșiile își pierd aroma și aspectul plăcut atunci când sunt păstrate la frigider.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1