Top 7 cele mai bune trucuri pentru un pandișpan deosebit de delicios și pufos!

Deși pregătirea unui pandișpan perfect pare a fi un proces foarte complicat, venim să vă dovedim contrariul. Dacă veți respecta cu strictețe rețeta și veți folosi unele trucuri, succesul este asigurat. Vă prezentăm top 7 cele mai utile trucuri, cu ajutorul cărora veți pregăti pandișpanul la cuptor ca un adevărat profesionist. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai delicioase prăjituri de casă.

Secretele unui pandișpan perfect:

1. Pentru un pandișpan mai pufos și aerat, înlocuiți 1/4 din cantitatea necesară de făină cu amidon.

2. Dacă doriți un pandișpan mai aromat, adăugați în aluat coajă rasă de lămâie, extract de vanilie sau nuci tocate. Alegeți ingredientul preferat și adăugați-l direct în făină, înainte de a pregăti aluatul.

3. Pentru un pandișpan bine crescut, este necesar să cerneți făina. Amestecați aluatul mișcând spatula de sus în jos, până veți obține un aluat omogen. Nu amestecați aluatul prea mult timp, deoarece acesta nu se va ridica suficient în timpul coacerii.

4. Coaceți aluatul imediat după ce l-ați pregătit. Neapărat ungeți forma de copt cu unt sau tapetați-o cu hârtie.

5. Umpleți forma de copt cu aluat doar pe jumătate, deoarece acesta va crește în timpul coacerii.

6. Pandișpanul trebuie copt în cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de aproximativ 25 de minute. În nici un caz nu deschideți ușa cuptorului primele 15 minute.

7. Dacă doriți să verificați pandișpanul, faceți testul scobitorii. Înfigeți-l cu un bețișor de lemn, scobitoare sau chibrit. Dacă scobitoarea este uscată, înseamnă că pandișpanul este gata.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

1