Top 7 secrete pentru cei mai delicioși papanași! Nu ratați cele mai bune trucuri!

Când ne gândim la un mic dejun perfect, deseori ne imaginăn pe masă niște papanași rumeni, moi și aromați. Aceștia sunt destul de populari, deoarece se prepară foarte simplu, din ingrediente accesibile și se obțin deosebit de delicioși, rumeni și aromați. Vă prezentăm mai jos 7 cele mai importante sfaturi, cu ajutorul cărora veți obține niște papanași perfecți. Bucurați-vă împreună cu familia de un dejun uimitor de savuros.

Top 7 secrete pentru papanași perfecți:

1. Alegeți corect brânza

Alegeți doar cea mai proaspătă brânză de vaci: uscată, nu prea acră, moale și densă. Dacă procurați brânză de vaci din comerț, apăsați puțin pe ambalaj. Dacă brânza este proaspătă, pe pachet va rămâne o adâncitură mică. Cel mai bine e să folosiți brânza de 5-9% grăsime, astfel încât aluatul să fie cât mai omogen.

2. Pregătiți brânza 

Pentru a obține un aluat omogen, treceți brânza de vaci printr-o sită sau folosiți un robot de bucătărie.

3. Respectați proporțiile

Pentru 500 g de brânză folosiți 1-2 ouă. Dacă veți folosi mai multe sau mai puține ouă, papanașii vor fi prea uscați sau se vor fărâma.

4. Prepararea aluatului

De obicei, aluatul se prepară cu faină de grâu, griș, amidon. Pentru papanașii dietetici se folosește făină de tărâțe. Cel mai bine e să folosiți grișul. Datorită grișului, veți obține un aluat omogen și papanași deosebiți de fini.

5. Nu exagerați cu zahărul

O cantitate prea mare de zahăr poate aduce la un eșec total. În timpul prăjirii acesta se poate transforma în sirop, fapt ce se va reflecta asupra consistenței aluatului. Cel mai bine e să serviți papanașii cu miere sau dulceața preferată.

6. Forma papanașilor

Formați papanașii cu mâinile umede. Pentru fiecare papanaș este suficientă o lingură de aluat.

7. Prăjirea

În mod clasic, papanașii se prăjesc. Cel mai bine să-i prăjiți într-o tigaie bine încinsă, cu fundul gros, la foc moderat. Acoperiți tigaia cu un capac în timpul prăjirii. La dorință, puteți coace papanașii în cuptor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1