Top 7 trucuri noi cu cuptorul de microunde pe care nu le știai!

Primele cuptoare cu microunde au apărat în anii ’50 a secolului trecut. În prezent, acesta poate fi găsit practic în orice bucătărie. Pentru a economisi din timp, acesta ne vine în ajutor de fiecare dată când avem nevoie să încălzim, decongelăm sau chiar să pregătim ceva. Uimitor este faptul că acest dispozitiv mai are și o mulțime de alte utilizări, mai puțin cunoscute, ce vă vor ușura munca la bucătărie. Vă prezentăm mai jos top 7 cele mai utile trucuri la care veți putea apela oricând.

Trucul Nr.1 – Cafea cu spumă înaltă 

Cu ajutorul cuptorului cu microunde puteți pregăti o cafea deosebit de delicioasă, cu spumă apetisantă. Turnați într-un borcan de sticlă puțin lapte. Închideți-l cu un capac și agitați-l bine. Dați borcanul la cuptor pentru 30 de secunde. Luați spuma formată cu o lingură și aranjați-o în cana cu cafea.

Trucul Nr.2 – Curățați usturoiul

Aranjați căpățâna de usturoi în cuptorul cu microunde. Setați cuptorul la putea maximă pentru 15 secunde. Coaja se va desprinde uimitor de simplu de pe usturoi. O veți îndepărta printr-o singură mișcare.

Trucul Nr.3 – Chipsuri de cartofi

Curățați cartofii și tăiați-l felii cât mai subțiri. Aranjați-le pe o farfurie, tapetată cu hârtie de copt. Stropiți cartofii cu ulei, presărați-i cu sare și condimente după gust. Dați farfuria cu cartofi la cuptor pentru 3 minute. Întoarceți feliile de cartofi pe partea cealaltă și dați-le la cuptor pentru încă 3 minute.

Trucul Nr.4 – Decojiți legumele și fructele

Dacă nu doriți să opăriți legumele pentru a le decoji, puteți folosi cuptorul cu microunde. Faceți o tăietură mică în formă de x și dați legumele la cuptor pentru 2 minute. Astfel, acestea se vor decoji foarte simplu și rapid.

Trucul Nr.5 – Sterilizați borcanele

Acest truc este extrem de util pentru toate gospodinele ce pregătesc conserve pentru iarnă. Spălați borcanele și aranjați-le în cuptor (nu le ștergeți). Setați cuptorul la puterea maximă pentru 1.5 – 2 minute. În acest timp apa se va evapora, iar borcanele vor deveni complet uscate și sterilizate.

Trucul Nr.6 – Bărcuțe din lipii

Pregătiți un aperitiv deosebit de apetisant, servindu-l în astfel de bărcuțe din lipii. Decupați din lipii cercuri subțiri, aranjați-le într-o cană sau pahar și uscați-le puțin în cuptor.

Trucul Nr.7 – Legume pregătite la aburi

Spălați, curățați și tăiați legumele. Aranjați-le într-un vas termorezistent. Potriviți-le cu sare și piper negru măcinat. Acoperiți vasul cu folie alimentară (pentru cuptorul cu microunde). Pregătiți legumele timp de 15-20 de minute, la puterea minimă a cuptorului.

Notă: Dacă doriți să răspândiți o aromă plăcută în casă, doar presărați 1 priză de condimente (scorțișoară, vanilie sau altele) pe farfurie și dați-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1