Top 8 trucuri extrem de utile atunci când coaceți în folie de aluminiu!

Folia de aluminiu este unul din accesorii, care se găsește în fiecare bucătărie. În aceasta sunt coapte o mulțime de produse, precum carnea, peștele, pasărea sau legumele. Datorită acestui accesoriu, puteți diversifica nu numai cinele în familie, dar și picnicurile, călătoriile la țară, vânătoarea sau pescuitul – ce poate fi mai bun decât un pește proaspăt prins, copt pe cărbune la un foc de tabără sau la grill.

În camping, folia de aluminiu poate fi folosită pe post de veselă, sau pentru depozitarea alimentelor. Datorită învelișului de folie de aluminiu carnea nu intră în contact direct cu focul și nu se arde, iar carnea se prepară în suc propriu. Însă, există o serie de trucuri, fără de care carnea gătită în folie de aluminiu nu va fi atât de gustoasă și suculentă.

1.CÂT TIMP TREBUIE COAPTĂ CARNEA ?

Timpul mediu de coacere a cărnii în folie de aluminiu este de 15-30 de minute, la temperatura de 190-200°C. La micșorarea temperaturii timpul de coacere se mărește, ceea ce diminuează riscul de uscare a cărnii.

2. CE SE COACE ?

De preferat să coaceți carne fără os. În cazul în care preferați carne cu os, aveți grija ca acesta să nu rupă folia. Peștele de râu poate fi copt întreg.

3.CUM ALEGEM FOLIA?

Dacă veți coace carne pe cărbune, cel mai bine e să folosiți o folie de aluminiu mai groasă. În acest caz, e mai mică probabilitatea că aceasta se va rupe. În cazul în care nu dispuneți de folie mai groasă, puteți folosi una obișnuită, dar împăturită în 2-3 straturi. Important este ca carnea să fie perfect închisă, astfel încât carnea să nu intre în contact cu cărbunele și să nu își piardă sucul.

4.SUCCESIUNEA INGREDIENTELOR.

Pentru ca carnea în timpul coacerii să se pătrundă cu aroma condimentelor și a legumelor, faceți pe suprafața acesteia niște tăieturi în formă de x. Primul strat trebuie să fie legumele și inelele de ceapă. Al doilea – e carnea, marinată sau presărată cu condimente și usturoi. În acest fel, carnea nu se va arde, și va prelua din plin aroma legumelor.

5. CUM SĂ ÎNVELIM CORECT ÎN FOLIE DE ALUMINIU?

Atunci când înveliți carnea în folie, atrageți atenția la suprafața mată și lucioasă a foliei. Cea mată trebuie sa fie orientată spre exterior, iar cea lucioasă – în interior. Pliați folia în două, puneți legumele și carnea înăuntru cât mai aproape de margine. Îndoiți marginea paralelă cu linia de pliere, apoi cele din părți. Apăsați puțin marginile. O astfel de împachetare este foarte comodă pentru că se umflă atunci când carnea este gata, iar marginea se înnegrește.

6.CU AER SAU FĂRĂ?

Atunci când coaceți carne sau pește, e bine ca acestea să fie strâns împachetate în folie. Atunci când coaceți legume, dimpotrivă, e bine să lăsați aer înăuntru – în acest fel legumele se vor fierbe, nu se vor prăji.

7.LUPTA CU TEMPERATURA RIDICATĂ.

Dacă coaceți pe cărbune, e bine să așteptați ca acestea să se răcească puțin. Astfel, veți putea adânci pachetele de folie în cărbune, fără riscul ca acestea să se ardă. În cazul în care nu aveți timp să lăsați cărbunii să se răcească, puneți pachetele vertical pe cărbune, fixându-le cu ajutorul unor pietre.

8. NU UITAȚI DE CRUSTĂ.

Ca să obțineți o crustă aurie pe carne, desfaceți folia și coaceți carnea încă timp de 5-10 minute. Descoperiți carnea cu grijă, să nu vă frigeți cu aburii fierbinți.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1