Nuga de casă ”Torrone morbido” – cea mai moale Nuga cu nuci și caise uscate!

Vă prezentăm rețeta unui desert deosebit de delicios și aromat. Învățați să pregătiți acest deliciu original și bucurați-i pe cei dragi cu un desert fabulos. Acesta cu siguranță va fi apreciat la cel mai înalt nivel. Pregătiți nuga cu diverse tipuri de nuci, fructe uscate sau confiate și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

-2/3 pahar de miere

-2 albușuri

-1 pahar de migdale prăjite

-1/2 pahar de caise uscate

-0.5 lămâie (coaja rasă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tapetați o tavă de copt mai adâncă cu hârtie.

2. Turnați mierea într-un vas termorezistent și puneți-o la baia de aburi. Topiți mierea.

3. Bateți albușurile până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Amestecați-o cu mierea lichidă caldă, folosind o lingură de lemn. Obțineți un amestec vâscos, de culoarea caramel. Amestecați încă timp de aproximativ 45 de minute, până masa se va îngroșa și va căpăta o culoare mai deschisă (nu luați vasul de pe foc).

Imagini pentru albusuri spuma

4. Adăugați migdalele, caisele uscate (tăiate) și coaja rasă de lămâie. Continuați să țineți vasul la baia de aburi. Cu adăugarea ingredientelor, va fi tot mai greu să amestecați. Continuați să amestecați, până masa va deveni albă.

5. Turnați amestecul obținut în tava de copt. Acoperiți-l cu hârtie de copt. Lăsați tava la un loc uscat peste noapte. Când desertul se va usca, tăiați-l fâșii subțiri. Folosiți un cuțit foarte bine ascuțit. Înveliți fiecare fâșie în hârtie de copt și păstrați desertul la un loc răcoros sau la frigider.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1