Tort ”5 linguri” – o adevărată baghetă magică pentru toate gospodinele!

Vă prezentăm o rețetă de tort fascinant ”5 linguri”. Acesta este o adevărată găselniță pentru gospodinele ocupate. Tortul se prepară atât simplu, încât o să memorați rețeta din prima. Într-un timp record veți pregăti un deliciu fascinant, ce se combină perfect cu orice cremă după gust. Este un desert perfect pentru novicii în arta culinară. Obțineți un tort fin, moale și foarte gustos.

INGREDIENTE

– 5 linguri de făină

– 5 linguri de zahăr

– 5 linguri de lapte praf

– 1/3 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet (sau 1 linguriță praf de copt)

– 2 ouă

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți ouăle într-un bol, cu ajutorul unui mixer.

2. Adăugați făina cernută, laptele praf, zahărul și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Amestecați bine ingredientele. Obțineți un aluat dens, asemănător cu laptele condensat. La dorință, adăugați în aluat mac, stafide sau nuci.

3. Ungeți tava de copt cu ulei (sau tapetați-o cu hârtie) și turnați în aceasta aluatul. Uniformizați-l. Dați tava la cuptorul rece.

4. Setați cuptorul la temperatura de 180 grade și coaceți prăjitura timp de 10-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Ungeți blatul cu crema preferată, gem sau pastă de ciocolată. La dorință, rulați-l.

Notă: Dacă coaceți un blat pe o tava mai mare, pentru ruladă, acesta se coace timp de 7-10 minute. Pentru ruladă, ungeți blatul cu cremă sau gem, până acesta este fierbinte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1