Tort absolut divin “Vișine amețite în ciocolată”: o plăcere incredibilă, care îți sucește mințile!

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de tort, care va fi pe gustul tuturor. Este imposibil să nu te îndrăgostești de el. Fiecare bucățică savurată îți sucește mințile. Tortul “Vișine amețite în ciocolată” este pur și simplu divin și este ideal pentru masa de sărbătoare. Toți oaspeții vor fi plăcut surprinși de gustul minunat și aroma amețitoare. Savurați tortul cu o ceașcă de cafea.

INGREDIENTE PENTRU PANDIȘPAN

-6 ouă

-200 g de zahăr

-125 g de unt

-1/2 linguriță de praf de copt

-400 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-200 g de zahăr

-300 g de unt

-1 ou

-3 linguri de lapte

-2 linguri de cacao

-30 g de ciocolată neagră

-300 g de vișine congelate

-100 ml de coniac

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-2 linguri de zahăr

-2 linguri de smântână sau frișcă

-1.5 linguri de cacao

-1/2 linguriță de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pandișpanul. Bateți ouăle cu mixerul și presărați zahărul. Bateți ingredientele și adăugați untul moale, praful de copt și făina. Bateți din nou.

2. Ungeți forma de copt cu unt și presărați-o cu griș, apoi turnați aluatul.

3. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți pandișpanul timp de 30 de minute. Apoi scoateți pandișpanul și lăsați-l să se răcească.

4. Tăiați pandișpanul în jumătate (partea inferioara trebuie să fie mai mare). Scoateți miezul din partea inferioară. Ca rezultat veți obține o “farfurie” cu o adâncitură.

5. Decongelați vișinele, apoi scurgeți sucul și turnați deasupra coniacul.

6. Crema: combinați untul moale, oul și zahărul și bateți masa.

7. Turnați laptele într-o cratiță mică, adăugați 2 linguri de zahăr și cacao. Puneți amestecul la foc și fierbeți până la apariția primelor bule. Apoi adăugați masa de unt și amestecați cu telul până la omogenizare.

8. Combinați în alt bol: miezul de pandișpan, vișinele cu coniac și crema. Amestecați bine și presărați ciocolata rasă prin răzătoarea mică.

9. Îmbibați blatul inferior cu suc de vișine și puneți masa obținută în adâncitură. Apoi acoperiți umplutura cu al doilea blat îmbibat cu suc de vișine.

10. Glazura. Combinați frișca, cacao și zahărul. Aduceți amestecul la fierbere și adăugați untul. Amestecați bine și ungeți tortul cu glazura obținută. Presărați tortul cu ciocolată rasă și decorați-l după gust.

11. Dați tortul la frigider peste noapte, ca să se îmbibe.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1