Tort-aperitiv cu pui și ciuperci din clătite subțiri. Familia mea adoră acest tort sărat!

Vă prezentăm un tort-aperitiv cu pui și ciuperci din clătite subțiri. Dacă v-au rămas câteva clătite de ieri, atunci încercați neapărat acest tort cu 2 tipuri de umpluturi, care este foarte gustos, apetisant și aspectuos. Acest tort de efect se prepară foarte simplu, e destul de consistent, cu umplutură suculentă și aromă extraordinară, care te face să salivezi. Serviți tortul fierbinte ca fel principal sau în calitate de aperitiv.

INGREDIENTE 

-12 clătite subțiri preparate după rețeta preferată

-1 piept de pui (fiert sau prăjit)

-maioneză sau smântână

-150-200 g de cașcaval ras

-ciuperci

-1 ceapă

-ulei pentru prăjit

-sare și piper după gust

-unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preparați clătitele după rețeta preferată. Clătitele trebuie să fie de aceeași mărime ca forma de copt. Ungeți forma cu unt din plin.

2. Preparați 2 umpluturi: prima umplutură este din piept de pui fiert sau prăjit – tăiați-l mărunt și amestecați-l cu smântână, sare și piper. Puteți adăuga un pic de maioneză. A doua umplutură este preparată din ciuperci prăjite cu ceapă.

3. Asamblați tortul: puneți prima clătită în formă. Apoi așezați 3 clătite, astfel încât marginile să fie atârnate de părțile laterale ale formei.

4. Apoi așezați umplutura de pui și presărați-o cu cașcaval ras.

5. Puneți o clătită deasupra și așezați umplutura de ciuperci, presărați-o cu cașcaval ras. Procedați astfel de 5-6 ori. Veți obține 5-6 straturi.

6. Ridicați marginile clătitelor suspendate și acoperiți tortul. Puneți deasupra câteva bucățele de unt și un pic de smântână.

7. Coaceți tortul în cuptorul fierbinte timp de aproximativ 20 de minute până se va topi cașcavalul.

8. Acoperiți forma de copt cu o farfurie și întoarceți rapid tortul pe farfurie. Serviți-l imediat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1