Un tort aperitiv rapid și nemaipomenit de bun – se îmbibă imediat și se face suculent! Un deliciu!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios din lipii cu legume. Acesta se prepară uimitor de simplu și rapid, iar în rezultat obțineți o gustare caldă deosebit de aromată și suculentă. Tortul din lipii este perfect atât în calitate de gustare caldă, cât și pentru a fi servit în calitate de aperitiv la masa de sărbătoare. Nici nu veți observa cum va dispărea de pa masă.

INGREDIENTE

– 550 g de ciuperci champignon

– 200 g de morcov

– 5 linguri de smântână

– 40 g de maioneză

– 400 g de ceapă

– 70 ml ulei de floarea soarelui

– 200 g de cașcaval

– 15 g de mărar

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați și curățați ceapa, morcovul și ciupercile. Tocați-le mărunt. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei. Adăugați morcovul și ciupercile. Amestecați. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Prăjiți până legumele sunt gata.

2. Tocați legumele prăjite cu ajutorul unui robot de bucătărie.

3. Tăiați foile de lipie în 4 părți. Obțineți 8 foi. Aranjați pe suprafața de lucru un fragment de folie de aluminiu, pliată în câteva straturi. Aranjați pe folia de aluminiu o lipie și acoperiți-o cu un strat de legume prăjite. Acoperiți legumele cu o lipie și iarăși ungeți-o cu pasta de legume prăjite. Alternați astfel straturile de lipii și pastă de legume.

4. Ungeți ultima lipie su smântână. Întindeți-o uniform pe toată suprafața lipiei și pe părțile laterale ale tortului.

5. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Tocați verdeața. Presărați tortul cu cașcaval ras și verdeață. La dorință, decorați-l cu o grilă de maioneză.

6. Dați tortul din lipii la cuptorul preîncălzit până al temperatura de 180°C pentru 5-7 minute. Astfel cașcavalul se va topi și se va rumeni.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1