Tort armenesc “Micado”

Simplu la prima vedere, acest desert armenesc este ceva mai mult decât gust, e artă. Foarte ușor de preparat, tortul “Micado”, va demonstra încă o dată că bucătăria armenească este una deosebită. Cu siguranță va fi un răsfăț delicios pentru musafirii sau familia dumneavoastră.

Ingrediente pentru blat

– 2 ouă

– 100 g de zahăr

– 100 g de smântână

– 100 g de unt

– 3 pahare de făină

– ½ linguriță de bicarbonat de sodiu

– 400 g de smântână

– 200 g de lapte condensat fiert

– 2 linguri de cacao

Mod de preparare

1. Amestecați zahărul cu untul, adăugați ouăle, smântâna și bicarbonatul de sodiu. Treptat adăugați făina (puteți adăuga un pic mai puțin de 3 pahare). Aluatul trebuie să fie moale. Dați la frigider pentru 30 minute.

2. Împărțiți aluatul în 12-15 bucăți, întindeți-l subțire direct pe hârtia de copt, adăugând făină, dacă este necesar. Faceți câteva găuri cu furculița. Coaceți la 190 de grade până se rumenesc (aproximativ 3-4 minute). Aveți grijă să nu le uscați prea tare.

3. După ce se coc blaturile, decupați marginile cu ajutorul unei forme rotunde. Păstrați pentru ornament blatul rămas după decupare.

4. Pentru cremă: bateți smântâna cu laptele condensat și 2 linguri de cacao. Crema trebuie să fie nici densă, nici lichidă, suficient ca să se întindă bine și să nu se prelingă.

5. Lăsați desertul la temperatura camerei circa 3 ore. Ornamentați cu blatul rămas (mărunțit) după decupare sau cu ciocolată rasă, apoi puneți-l la frigider până a doua zi.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1