Tort aromat “Medovik” cu cremă fiartă. Îndulcește-ți familia și prietenii!

Tortul “Medovik” cu cremă fiartă este o rețetă clasică delicioasă, adorată de mulți gurmanzi. Acest tort este preparat din 8 foi de blat foarte subțiri de miere și cremă fiartă, care este foarte gingașă și pufoasă.

Principalul secret al blaturilor gustoase este mierea proaspătă de flori, care este deschisă la culoare și foarte dulce. Acest tort este nemaipomenit de gustos și gingaș, se prepară foarte simplu, are o aromă deosebită și un gust încântător!

Ingrediente pentru blat

-2 ouă

-1 pahar de zahăr

-50 g de unt

-2 linguri de miere

-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu

-3 pahare de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

-2 ouă

-2 pahare de zahăr

-3 linguri de făină

-350 g de unt

-500 ml de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Blatul. Frecați ouăle cu zahăr și miere într-un vas emailat.

2. Adăugați untul și puneți vasul la bain-marie, până se va topi untul. Apoi adăugați bicarbonatul de sodiu și așteptați până va face spumă. Adăugați făina în masa spumoasă și frământați aluatul. Trebuie să obțineți un aluat elastic, care să se lipească ușor de mâini.

3. Împărțiți aluatul în 8 părți egale și întindeți foile aproximativ de aceeași mărime. Puneți fiecare foaie de blat pe tavă și tăiați-o în formă de cerc. Pentru acest lucru se potrivește perfect un capac pentru cratiță. Coaceți resturile împreună cu blaturile. Coaceți fiecare foaie de blat până devine de culoare maro.

4. Veți obține 8 foi de blat identice și câteva resturi de blat pe care le veți folosi la presărarea tortului.

5. Crema. Frecați într-un bol ouăle cu zahăr și făină. Adăugați laptele și untul și puneți amestecul la bain-marie.

6. Fierbeți crema până se va îngroșa, ca să se “țină” pe blaturi. Lăsați să se răcească până va fi de temperatura camerei. Puteți pune bolul într-un vas cu apă rece, astfel se va răci mai rapid.

7. Bateți crema răcită cu mixerul până veți obține o masă omogenă și ușor albă.

8. Ungeți foile răcite cu crema obținută.

9. Mărunțiți resturile de blat în firimituri și presărați partea de sus și părțile laterale ale tortului. De asemenea, puteți decora tortul cu ciocolată rasă sau nuci.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1