Tort ”Broscuța de smarald” – la fel de bun ca în copilărie!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios, din aluat pe bază de lapte condensat. Este un desert cu gust dulce al copilăriei, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor. Acesta se prepară foarte simplu și destul de rapid, fiind numai bun pentru masa festivă. Decorați-l după gust și bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă fascinantă.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 1 cutie de lapte condensat

– 1 ou

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet

– 450-470 g de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 2 ouă

– 2 linguri de făină

– 500 ml de lapte

– 1 pahar de zahăr

– 1 pachețel de zahăr vanilat

– 200 g de unt

– kiwi (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță și amestecați-l cu făina, ouăle, zahărul tos și cel vanilat. Amestecați bine, folosind un tel. Puneți cratița pe foc. Faceți focul mic și fierbeți, amestecând încontinuu, până crema se va îngroșa.

2. Amestecați crema fierbinte cu untul. Acoperiți vasul cu un capac, astfel încât crema să nu se răcească.

3. Pregătiți aluatul: turnați laptele condensat într-un bol. Adăugați oul și amestecați bine.

4. Adăugați bicarbonatul de sodiu, stins cu oțet. Apoi, treptat adăugați făina și amestecați. Când aluatul va fi prea dens pentru a fi amestecat cu lingura, aranjați-l pe suprafața de lucru și mai frământați-l puțin. Obțineți un aluat moale și elastic.

5. Împărțiți aluatul în 8 părți de dimensiuni egale.  Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat și înfigeți-l de câteva ori cu o furculiță.

6. Coaceți fiecare blat într-o tigaie încinsă, timp de 60 de secunde, pe fiecare parte.

7. Cu ajutorul unei farfurii de dimensiunea potrivită  sau a unui capac, decupați fiecare blat, astfel încât acestea să fie de același diametru. Păstrați resturile de blat pentru a decora tortul.

8. Ungeți fiecare blat cu crema fierbinte și aranjați-l pe un platou. Ungeți cu cremă ultimul blat și părțile laterale a tortului. Presărați-l cu resturile fărâmițate de blat. La dorință, decorați tortul cu kiwi.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1