Tort “Capriciul doamnei”. Ador acest desert excepțional!

Tortul “Capriciul doamnei” este un desert excepțional, care este format din mai multe straturi delicioase, cu diverse umpluturi. Blaturile sunt îmbibate cu cremă de smântână și sunt acoperite cu cremă apetisantă de lapte condensat și frișcă. Acest tort uimitor te cucerește prin gustul fermecător și aspectul atrăgător. Savurați tortul cu plăcere alături de cei dragi

INGREDIENTE PENTRU 1 BLAT

-80 g de făină

-1 ou

-100 g de zahăr

-120 g de smântână

-15 g de amidon

-1 linguriță de praf de copt

-10 g de cacao (pentru blatul de ciocolată)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-100 g de caise uscate tăiate mărunt

-100 g de mac (opărit)

-100 g de nuci uscate și zdrobite

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU ÎMBIBAREA BLATURILOR

-500 g de smântână

-zahăr pudră după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-500 ml de frișcă de 33-35 %

-1 cutie de lapte condensat fiert (380 g)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Blatul. Bateți oul și zahărul până veți obține o spumă albă și pufoasă. Adăugați smântâna și bateți amestecul. Combinați făina cu amidonul și praful de copt. Adaugați amestecul de făină în cel de ou și amestecați. Trebuie să obțineți un aluat de consistența unei smântâni mai lichide.

2. Puneți aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de 24 cm, nivelați-l. Coaceți pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute. Scoateți blatul pe un grătar și lăsați-l să se răcească complet.

3. Coaceți celelalte blaturi, pregătind de fiecare dată aluatul și adăugând la sfârșit umplutura necesară (caisele uscate, macul, nucile + cacao). Pentru ca umiditatea din blaturi să se distribuie uniform, trebuie să înveliți blaturile reci în folie alimentară și să le dați la frigider pentru 24 de ore.

3. Crema. Bateți bine frișca rece până veți obține vârfuri moi. Apoi adăugați treptat laptele condensat fiert și amestecați până veți obține o cremă omogenă și netedă.

4. Asamblarea tortului. Tăiați fiecare blat pe lungime în jumătate (veți obține 6 blaturi). Ungeți fiecare blat cu smântână dulce și lăsați blaturile pe masă timp de o oră, ca să se îmbibe. Apoi ungeți blaturile cu cremă de lapte condensat, asamblați tortul și ungeți partea superioară și părțile laterale cu crema rămasă. Decorați tortul după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1