Tort ”Cheița de aur” – desertul meu preferat din copilărie!

Vă prezentăm o rețetă de tort deosebit de delicios, ce ne amintește de gustul dulce al copilăriei. Acesta reprezintă o combinație perfectă de blat moale cu miere, nuci și cremă fină de lapte condensat. Este un desert perfect atât pentru o cină de familie, cât și pentru masa de sărbătoare. Bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă uimitoare și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-7 ouă

-2 pahare de zahăr (sau 1.5 pahare, pentru un desert mai puțin dulce)

-1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet sau suc de lămâie

-2 linguri de miere

-2 linguri de apă fierbinte

-2.5 pahare de făină

-2-3 linguri pudră de cacao

-1 pahar de nuci măcinate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-200 g de unt

-1 cutie de lapte condensat fiert

-1 pahar de nuci tocate (pentru decor)

-vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți ouăle cu zahăr, până obțineți o spumă albă.

2. Dizolvați mierea în apă. Adăugați în vasul cu ouăle bătute mierea dizolvată și bicarbonatul de sodiu stins. Amestecați.

3. Adăugați făina cernută cu pudra de cacao și nucile măcinate. Amestecați. Cel mai bine e să folosiți un mixer la viteză medie. Obțineți un aluat omogen, asemănător cu smântâna.

4. Împărțiți aluatul în 3 părți egale. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și turnați pe aceasta o porție de aluat. Cu ajutorul lingurii, redați-i forma dorită (rotundă sau dreptunghiulară).

5. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C, timp de 25-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu vanilia. Folosiți un mixer. Treptat, adăugați câte o lingură de lapte condensat fiert și amestecați până obțineți o cremă omogenă.

7. Aranjați un blat pe un platou (sau o tavă) de dimensiunea potrivită. Ungeți-l cu cremă și presărați-l cu nuci tocate. Alternați astfel straturile, până veți asambla tortul. Acoperiți tortul cu cremă și decorați-l cu nuci.

8. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 1 oră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1