Tort “Cocktail parizian” – pur și simplu se topește în gură!

Tortul “Cocktail parizian” este o combinație de blaturi subțiri cu aromă de miere și cremă delicioasă de vanilie. Acest tort este un deliciu uimitor de gustos, cu aromă minunată și gust unic. Se prepară foarte simplu, dar poate fi servit chiar și pe masa de sărbătoare, deoarece e apetisant, delicios și pur și simplu se topește în gură.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-3 linguri de miere

-150 g de zahăr

-3 linguri de ulei

-180 ml de apă fierbinte

-500 g de făină

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-250 g de unt

-600 ml de lapte

-3 ouă

-1 lingură de făină

-1 pahar de zahăr

-100 g de alune sau migdale mărunțite

-vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Încălziți cuptorul la 180 de grade.

2. Aluatul. Amestecați: mierea, zahărul, uleiul și apa și puneți masa la foc. Când masa va începe să fiarbă, luați-o de pe foc și adăugați făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Veți obține un aluat opărit. Împărțiți aluatul în 6-7 părți, întindeți-le în straturi subțiri, coaceți fiecare blat până se va rumeni. Puteți întinde blaturile sub formă de cerc sau pătrat.

3. Crema. Frecați ouăle cu zahăr, amestecați cu făină și dizolvați masa cu lapte rece, puneți masa la foc și amestecați continuu până se va îngroșa. Luați masa de pe foc, lăsați să se răcească și adăugați nucile mărunțite și vanilia. Când crema se va răci puțin, puneți untul și amestecați bine cu mixerul.

4. Este de dorit să ungeți blaturile cu crema caldă. Astfel acestea se vor îmbiba mai bine cu cremă și pur și simplu se vor topi în gură.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1