Tort ”Colibă cu mere”, cu cremă de smântână: nimeni nu va pleca din bucătărie până nu se vor goli toate farfuriile!

Ce poate fi mai apetisant decât un tort aromat de casă? Vă prezentăm o rețetă originală a unui desert de-a dreptul fascinant. Tortul ”Colibă cu mere” reprezintă o combinație perfectă de rulouri delicioase din aluat fraged și umplutură suculentă de mere. Iar acoperit cu o cremă fină și aromată de smântână, acest desert face concurență oricărui deliciu din comerț.

INGREDIENTE 

– 250 g de unt

– 450 g de făină

– sare după gust

– 1.3 kg de mere

– 1.5 lingurițe coajă rasă de lămâie

– 10 g de zahăr vanilat

– 200 g de smântână 20%

– 700 g de smântână 25%

– 1.5 linguriță praf de copt

– 100 ml de apă

– 325 g de zahăr

– 2-3 linguri de griș

– nuci după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și curățați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați-le cuburi. Într-o cratiță, amestecați merele cu 100 ml de apă și 3 linguri de zahăr. Puneți cratița pe foc și fierbeți până merele se vor înmuia. Adăugați grișul și amestecați. Obțineți o masă densă. Fierbeți timp de 1 minut. Adăugați coaja rasă de lămâie și amestecați. Lăsați să se răcească.

2. Amestecați făina cernută cu sarea și praful de copt. Adăugați untul rece și frecați amestecul, până veți obține o masă fărâmicioasă. Adăugați 200 g de smântână 20%  și amestecați. Redați-i aluatului o formă rotundă și înveliți-l în folie alimentară. Dați-l la frigider pentru 1 oră.

3. Împărțiți aluatul în 15 porții egale. Întindeți o porție de aluat într-un blat, cu dimensiunea de 40 x 10 cm. Așezați pe marginea blatului o porție de umplutură (la dorință, puteți folosi un sac pentru patiserie) și rulați-l. Lipiți marginile. Repetați procesul cu celelalte porții de aluat.

4. Așezați ruladele pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade. Coaceți până ruladele se vor rumeni pe partea de jos și pe margini. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească.

5. Amestecați 700 g de smântână 25% cu 250 g de zahăr. Adăugați zahărul vanilat și iarăși amestecați, până cristalele se vor dizolva complet.

6. Asamblați tortul: așezați pe un platou 5 rulade cu mere și ungeți-le cu cremă. Acoperiți cu 4 rulade și iarăși ungeți-le cu cremă. După care, așezați câte un rând de 3 rulade, apoi 2 și 1 ruladă (ungeți ruladele cu cremă). Obțineți o piramidă.

7. Acoperiți tortul cu cremă deasupra și pe părțile laterale. Dați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore. Tăiați marginile, astfel încât tortul să aibă un aspect îngrijit. Decorați-l cu nuci tocate.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1