Tort cu banane și mousse de ciocolată – un tort special pentru ocazii speciale!

Vă propunem să încercați o rețetă delicioasă de tort cu banane și mousse de ciocolată, care este nemaipomenit de bun, foarte aromat și super delicios.

Tortul este format din blat sfărâmicios, cremă aerată de ciocolată și banane – o combinație delicioasă care va încânta toate privirile și gusturile. Acest tort este foarte cremos, moale, fraged, cu o aromă intensă de ciocolată și banane, un desert de efect care îi va surprinde pe toți!

Ingrediente pentru blat

– 125 g de unt

– 250 g de făină

– 100 g de zahăr

– 50 g de migdale măcinate

– 1 ou

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată

– 250 ml de frișcă

– 50 g de unt

– 200 g de ciocolată neagră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru masa de brânză

– 250 g de cremă de brânză

– 100 g de zahăr pudră

– 2 linguri de rom

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente adăugătoare

– 3 banane

– 50 g de frișcă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Blatul. Dați untul rece prin răzătoare mare, adăugați făina cernută și frecați masa până veți obține “firimituri uscate”. Încorporați zahărul și migdalele măcinate, apoi spargeți oul.

2. Frământați aluatul rapid și adunați-l într-o bilă. Nu trebuie să frământați aluatul mult timp, chiar dacă nu ați obținut un aluat omogen, pentru a evita obținerea unui aluat “greu” după coacere.

3. Dați aluatul la frigider timp de aproximativ 30 de minute. Apoi scoateți aluatul, întindeți-l, puneți-l într-o formă de copt și dați-l din nou la frigider pentru 30 de minute. Încălziți cuptorul la 200 de grade.

4. Dați forma cu blat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

5. Preparați mousse-ul de ciocolată: puneți într-o cratiță mică 250 ml de frișcă și untul, aduceți amestecul la fierbere. Luați amestecul de pe foc, puneți ciocolata și topiți-o, amestecând intens. Trebuie să obțineți o masă de ciocolată omogenă. Lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. Bateți frișca (50 g) până veți obține vârfuri stabile.

6. Masa de brânză. Bateți crema de brânză cu zahăr pudră și rom. Combinați masa de brânză cu cea de ciocolată.

7. Puneți amestecul obținut în frișca bătută și amestecați atent până veți obține o consistență omogenă și aerată. Curățați bananele.

8. Asamblați tortul: puneți câteva linguri de mousse deasupra blatului, apoi distribuiți bananele în formă de spirală.

9. Așezați deasupra mousse-ul rămas. La dorință nivelați partea de sus și decorați tortul după gust, de exemplu, cu ciocolată rasă sau trasați linii ondulate. Dați tortul la frigider timp de 3 ore sau peste noapte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1