Tort aperitiv cu carne ”Spiridușii pădurii” – un deliciu de poveste!

Vă prezentăm rețeta unui aperitiv deosebit de apetisant și delicios, ce va fi vedetă pe masa de sărbătoare. Tortul cu carne și legume se obține deosebit de aspectuos și savuros. Carnea moale și fină se combină perfect cu legumele delicioase, fapt ce vă asigură un succes total. Deși acest tort pare a fi foarte dificil de pregătit, venim să vă dovedim contrariul. Acesta se prepară destul de simplu, iar rezultatul este uimitor.

INGREDIENTE

-1 kg carne de vită (cu os)

-70 g de piept afumat

-2 cepe

-2 morcovi

-rădăcină de pătrunjel

-boabe de piper negru

-frunze de dafin

-sare

-25 g de gelatină

-150 ml de supă

-300 g de conopidă

-300 g de broccoli

-2-3 căței de usturoi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aranjați carnea de vită (mai grasă) într-o cratiță. Turnați în cratiță 2 l de apă rece și puneți-o pe foc. Faceți focul mare și aduceți până la fierbere. La dorință, puteți folosi atât carne de vită, cât și de porc sau pui.

2. Când supa va începe să fiarbă, faceți focul mic. Îndepărtați spuma și acoperiți cratița cu un capac. Fierbeți carnea timp de 2 ore. Nu adăugați apă în timpul fierberii.

3. Adăugați la supă sare după gust, câteva boabe de piper negru, o bucată mică de piept afumat (sau costițe afumate), ceapa curățată (întreagă), morcovii curățați și rădăcinile de pătrunjel (legate cu o ață). Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți încă timp de 1 oră.

4. Adăugați în cratiță frunzele de dafin și lăsați cratița pe foc pentru încă 15 minute.

5. Cu ajutorul unei spumiere, scoateți carnea și pieptul afumat din cratiță. Aranjați-le pe o farfurie și lăsați-le să se răcească. Strecurați supa.

6. Turnați 150 ml de supă într-o farfurie (păstrați supa rămasă). Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei

7. Turnați gelatina în farfuria cu supă. Amestecați bine și lăsați-o la temperatura camerei să se umfle (timpul necesar este indicat pe ambalaj).

8. Puneți o cratiță cu apă și puțină sare pe foc.

9. Despărțiți broccoli-ul și conopida în buchețele.

10. Fierbeți conopida într-o cratiță cu apă clocotită timp de 5-7 minute. Fierbeți broccoli-ul timp de 10 minute.

11. Tocați mărunt carnea fiartă și pieptul afumat. La dorință, aceasta poate fi ruptă bucăți. Curățați și tocați usturoiul.

12. Încălziți gelatina în cuptorul cu microunde, până aceasta se va dizolva complet. Nu aduceți amestecul până la fierbere. Turnați gelatina fierbinte în supă și amestecați bine.

13. Tapetați o formă de copt (poate fi detașabilă) cu folie alimentară. Aranjați în formă carnea fiartă și presărați-o cu usturoi tocat. Adăugați pieptul afumat.

14. Turnați în formă supa, astfel încât aceasta să depășească puțin stratul de carne. Aranjați în formă buchețelele de conopidă, apoi cele de broccoli (situate între conopidă). Dați forma la frigider pentru 20-30 de minute, până se va prinde stratul de supă.

17. Scoateți forma din frigider și turnați supa rămasă. Buchețelele de broccoli trebuie să depășească puțin stratul de supă. Dați forma la frigider peste noapte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1