Tort-jeleu în 3 starturi cu căpșuni și cremă de frișcă – un desert demn de cele mai notorii cofetării!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios cu jeleu de frișcă și căpșuni. Este un desert deosebit de original, fin și apetisant, cu ingrediente perfect combinate, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent. Servit la masa de sărbătoare, acesta va avea un succes garantat, iar rețeta va fi la mare căutare. Puteți folosi atât căpșuni proaspete, cât și congelate. Astfel, îi veți putea bucura pe cei dragi anul împrejur cu o astfel de capodoperă culinară. Este un desert uimitor, ce poate fi pregătit atât cu blat copt, cât și fără coacere.

Ingrediente pentru blat

– 6 ouă

– 1 pahar de făină

– 1 pahar de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru jeleul cu frișcă

– 25 g de gelatină

– 50 ml de apă

– 500 ml de frișcă (de cel puțin 30%)

– 50 g de zahăr

– 4 ouă

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru jeleul de căpșuni

– 1 pachețel jeleu de căpșuni

– 250-300 ml de apă

– 500 g de căpșuni

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți blatul: despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile într-o spumă cu vârfuri stabile. Treptat, adăugați la spuma de albușuri zahărul, gălbenușurile și făina cernută. Atenție! Ouăle trebuie neapărat să fie reci (de la frigider). Amestecați până obțineți un aluat omogen.

2. Tapetați o formă de copt detașabilă cu hârtie. Turnați în formă aluatul. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute. Cel mai bine e să folosiți o formă de 24-26 cm în diametru. Obțineți un blat 1-1.5 cm înălțime.

3. Tăiați partea de sus a blatului.

4. Dizolvați gelatina în apă și lăsați-o la temperatura camerei, să se umfle. Încălziți amestecul obținut la baia de aburi, până acesta va deveni omogen. Nu fierbeți gelatina.

5. Într-un bol, amestecați frișca cu zahărul. Folosiți un tel. La dorință, puteți înlocui frișca cu brânza mascarpone. Adăugați în bol gelatina și amestecați.

6. Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Bateți gălbenușurile cu zahăr. Bateți albușurile cu o priză de sare, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

7. Pe rând, adăugați gălbenușurile și spuma de albușuri în bolul cu frișcă.

8. Turnați jeleul de frișcă în formă, peste blat. Dați forma la frigider, până jeleul se va prinde.

9. Spălați căpșunele și îndepărtați codițele. Tăiați-le felii. Pregătiți jeleul de căpșuni conform rețetei de pe ambalaj. Lăsați să se răcească (până la temperatura camerei). Când jeleul de frișcă se va prinde, aranjați în formă feliile de căpșuni, pe cerc.

10. Turnați jeleul de căpșuni în formă.

11. Dați tortul la frigider, până se prinde jeleul de căpșuni. Îndepărtați forma și aranjați tortul pe un platou. Tortul poate fi păstrat la frigider până la 3 zile.

Notă: Dacă nu dispuneți de timp pentru a coace blatul, puteți folosi unul din comerț. La dorință, puteți pregăti o bază asemănătoare cu cea pentru cheesecake. Tocați cu ajutorul robotului de bucătărie 350 g de biscuiți. Topiți la baia de aburi 100 g de unt. Amestecați biscuiții cu untul topit și 70 ml de lapte, până obțineți o masă omogenă. Aranjați amestecul obținut în forma de copt și dați-l la frigider pentru 15-20 de minute. Astfel, veți obține un tort delicios fără coacere.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1