Tort cu mac, cremă de portocale și mascarpone – un desert cu gust divin!

Tortul cu mac, cremă de portocale și mascarpone” este absolut fantastic, are 2 straturi de pandișpan cu mac, 2 straturi de cremă de portocale și un strat generos de cremă de mascarpone în mijloc.

Acest tort o să vă încânte papilele gustative cu gustul său delicat și divin, este foarte gustos, cu aromă intensă de portocale, aspect foarte gingaș și excelent pentru diverse evenimente sau sărbători. Vă recomandăm să încercați acest tort splendid cu contrast deosebit!

Ingrediente pentru pandișpan

– 100 g de zahăr

– 5 albușuri de ou

– 50 g de semințe de mac

– 50 g de făină

– 30 g de zahăr pudră

– 1 priză de sare

– 1 priză de sare de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru curd de portocale

– 150 ml de piure de portocale

– 100 g de zahăr

– 5 gălbenușuri de ou

– 50 g de unt

– 1 linguriță de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

– 250 g de mascarpone

– 100 g de lapte condensat

– 80 g de smântână de 25 %

– 20 g de zahăr

– 1 păstaie de vanilie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pandișpanul. Amestecați cu un tel făina, semințele de mac și zahărul pudră până la omogenizare. Adăugați în albușuri sarea și sarea de lămâie și bateți amestecul, adăugând treptat zahărul. Trebuie să obțineți o spumă stabilă și aerată. Încorporați atent amestecul de făină și mac și amestecați. Puneți aluatul obținut într-o formă de copt curată și uscată (nu trebuie s-o ungeți). Coaceți pandișpanul la 180 de grade timp de aproximativ 30-40 de minute, în dependență de adâncimea formei.

2. Curd-ul de portocale. Puteți folosi suc proaspăt de portocale sau să mărunțiți portocalele în blender, apoi să treceți amestecul prin sită sau tifon. Adăugați în masa de portocale celelalte ingrediente, cu excepția untului și amestecați până la omogenizare. Puneți masa la foc mic, amestecând continuu, fierbeți crema până va avea consistența unei smântâni dense. Luați crema de pe foc, adăugați untul și amestecați până la omogenizare, dați crema de portocale la frigider.

3. Verificați dacă s-a copt pandișpanul (faceți testul scobitorii), lăsați-l să se răcească în formă timp de aproximativ o oră. Apoi scoateți pandișpanul din formă, tăiați-l pe lungime și ungeți ambele părți cu cremă rece de portocală (curd). Lăsați blaturile să se îmbibe și preparați crema de mascarpone.

4. Preparați crema: bateți smântâna cu zahăr. Bateți într-un bol separat mascarponele cu semințele de vanilie și laptele condensat. Introduceți crema de smântână în cea de mascarpone, amestecați și ungeți blaturile cu crema obținută.

5. Asamblați tortul și acoperiți-l cu crema rămasă, crema de portocale se poate scurge, dar nu vă faceți griji, aceasta se va combina cu cea de mascarpone și va fi și mai gustoasă. Dați tortul la frigider pentru 30 de minute, apoi îl puteți decora cu bucățele de ciocolată, să-l presărați cu mac sau fructe de pădure.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1