Tort cu miere sau ”Medovik” – o rețetă simplă, fără frământare și fără întinderea aluatului!

Vă prezentăm o rețetă de tort cu miere delicios. Acesta este un desert ce se prepară uimitor de simplu și rapid. Pandișpanul se pregătește dintr-un aluat lichid, ce cu ușurință poate fi turnat într-un pandișpan mare sau în câteva blaturi mai mici. Obțineți un tort deosebit de fin, aromat și delicios, ce va fi pe placul tuturor. Decorați-l după gust și surprindeți-vă oaspeții cu o prăjitură de casă fascinantă.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 100 g de unt

– 100 g de miere

– 100 g de zahăr

– 2 ouă

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 priză de vanilie

– 1 pahar de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 300 g de smântână 20%

– 1 pahar de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Într-un vas, frecați untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul și mierea. Puneți vasul pe foc și încălziți amestecul obținut, până untul se va topi. Când amestecul va începe să fiarbă, adăugați bicarbonatul de sodiu. Amestecați. Amestecul va face spumă și se va mări în volum.

2. Când veți obține un amestec omogen, luați vasul de pe foc. Lăsați-l să se răcească puțin.

3. Într-un bol, bateți ouăle cu puțină sare. Adăugați la amestecul cu miere puțină vanilie, apoi ouăle bătute. Amestecați.

4. Cerneți făina în vas. Amestecați, până obțineți un aluat omogen, asemănător cu smântâna de casă. La început, aluatul va fi mai lichid. Lăsați-l pentru câteva minute la temperatura camerei și acesta se va îngroșa. Turnați aluatul în forma de copt, cât acesta este încă cald.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit și coaceți pandișpanul până acesta se va rumeni. Faceți testul scobitorii. Puteți coace atât un pandișpan mai mare, cât și câteva blaturi mai mici.

6. Pregătiți crema: amestecați smântâna cu zahărul.

7. Tăiați blatul de-a lungul, în jumătate. Tăiați și partea de sus a blatului, astfel încât să obțineți două blaturi la fel.

8. Aranjați un blat pe platou și ungeți-l cu cremă. Cel mai bine e să ungeți blatul cât acesta este încă cald. Acoperiți-l cu al doilea blat. Acoperiți tortul deasupra și pe părțile laterale cu cremă. Decorați tortul după gust: cu nuci sau cu blat fărâmițat. Dați tortul la frigider.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1