Tort cu miere – o rețetă simplă pentru un desert superb!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de tort cu miere ”Albinuța”. Tortul cu crema fiartă este un desert fascinant, gingaș și foarte gustos. Se topește în gură. Blaturile subțiri cu aroma intensă de miere, sunt acoperite cu crema fiartă, delicioasă și foarte fină. Desertul copilăriei este perfect pentru orice ocazie. Puteți pregăti cu încredere acest desert simplu, cu un gust ispititor.

INGREDIENTE PENTRU BLAT  

– 2 ouă

– 2 linguri de miere

– 250 g de zahăr

– 500-550 g de făină cernută

– 50 g de unt

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ  

– 500 ml de lapte

– 2 ouă

– 2 linguri de făină cernută

– 150-200 g de zahăr

– 100 g de unt

– 1 plic de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-o cratiță ouăle cu zahărul, untul și mierea.

2. Puneți cratița la foc mic și amestecați, până se va dizolva zahărul, folosind telul. Apoi adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați. La moment veți obține o compoziție spumantă și mărită în volum de 2 ori. Amestecați compoziția într-un mod mai energic, timp de 30 de secunde, apoi opriți focul.

3. Adăugați treptat făina cernută, folosind lingura. Omogenizați compoziția. După ce aluatul va deveni cald, răsturnați-l pe suprafața de lucru și frământați-l cu mâinile. Ar trebui să obțineți un aluat moale și omogen.

4. Împărțiți aluatul în 8 părți egale. Modelați din aluatul împărțit bile și puneți-le pe o farfurie. Acoperiți farfuria cu un fragment de folie alimentară și dați-o la frigider.

5. Pregătiți crema: combinați într-o cratiță făina cernută cu zahărul, zahărul vanilat și 2 ouă. Omogenizați ingredientele, folosind un tel. Apoi turnați treptat laptele. Omogenizați compoziția.

6. Puneți cratița pe foc. Fierbeți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până aceasta se va îngroșa. Opriți focul.

7. Adăugați în crema fierbinte untul și amestecați până acesta se va topi. Acoperiți crema cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.

8. Așezați pe suprafața de lucru un fragment de hârtie de copt. Presărați hârtia cu făină cernută.

9. Scoateți din frigider o bilă de aluat, puneți-o pe hârtia de copt înfăinată și întindeți un blat rotund.

10. Transferați blatul cu tot cu hârtie pe tava de copt. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 3-4 minute, până se va rumeni. Procedați similar cu aluatul rămas.

11. Imediat după coacerea fiecărui blat (până este fierbinte), îndreptați marginile. Luați o formă, capac sau farfurie cu diametrul de 22 cm, puneți-o pe blatul copt și tăiați marginile din jur. Nu aruncați bucățile tăiate – păstrați-le pentru decor.

12. Asamblați tortul: ungeți fiecare blat cu crema obținută. Suprapuneți blaturile, apoi acoperiți tortul și bordura cu cremă.

13. Mărunțiți resturile de blat și presărați generos tortul cu acestea.

14. Dați tortul la frigider pentru 2-4 ore. Serviți desertul savuros alături de o cafeluță sau cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1