”Tort cu miere” pufos, cu cremă de smântână și nuci – se topește în gură!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios cu miere. Acest tort moale și pufos îi va bucura pe toți cu gustul său și aroma irezistibilă.

Este un tort foarte aspectuos, numai bun pentru masa de sărbătoare. Din puține ingrediente, obțineți un tort delicios, foarte gingaș, cu un miros îmbietor de miere, ce se topește în gură.

Ingrediente pentru aluat

– 3 ouă

– 0.5 pahar de zahăr

– 0.5 pahar de miere

– 2 linguri de amidon

– 0.5 linguriță de sare

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 pahar făină

– unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

– 250 g de smântână

– 60 g de nuci

– zahăr după gust

– 10 g de vanilie (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți aluatul: bateți spumă ouăle cu zahăr. Folosiți un mixer. Adăugați mierea și sarea. Iarăși amestecați cu mixerul.

2. Amestecați făina cernută cu amidonul și bicarbonatul de sodiu. Adăugați făina la spuma de ouă și amestecați cu ajutorul unei spatule. Obțineți un aluat lichid.

3. Ungeți o formă de copt cu unt și presărați-o cu făină. Turnați în formă aluatul.

4. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească.

6. Bateți smântâna cu zahărul. Folosiți un mixer. Tocați mărunt nucile și adăugați-le la cremă. La dorință, adăugați vanilia. Obțineți o cremă puțin lichidă.

7. Tăiați blatul în jumătate. Ungeți blaturile cu cremă. Acoperiți tortul cu cremă deasupra și pe părțile laterale. La dorință, puteți presăra tortul cu pandișpan fărâmițat și decora cu ciocolată topită.

8. Dați tortul la frigider pentru câteva ore.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1