Tort cu mousse de ciocolată, fără coacere! O adevărată capodoperă culinară, pentru care nici nu aveți nevoie de un cuptor!

Vă prezentăm o rețetă de tort cu mousse de ciocolată, ce nu necesită coacere. Acesta se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Cu puțină răbdare și îndemânare, obțineți un tort deosebit de savuros, pentru care nici măcar nu aveți nevoie de un cuptor. Este un desert perfect pentru perioada caldă a anului. Cu o aromă intensă și aspect festiv, acesta face concurență oricărei prăjituri din comerț.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-250 g de biscuiți

-70 g de unt

-4 linguri de lapte (sau frișcă)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MOUSSE

-100 g de ciocolată neagră

-140 g cremă de brânză

-140 g cremă de brânză cu ciocolată

-1 pachețel de zahăr vanilat

-80 g de zahăr pudră

-10 g de gelatină

-100 ml de apă

-350 ml de frișcă 33%

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Topiți untul. Tocați biscuiții, folosind un robot de bucătărie.

2. Amestecați biscuiții cu untul topit și laptele. Așezați amestecul obținut într-o formă de copt detașabilă, formând un blat uniform. Apăsați-l puțin cu mâinile și dați forma la frigider.

3. Amestecați gelatina cu apa și lăsați-o să se umfle, la temperatura camerei.

4. Bateți frișca rece, până obțineți o cremă cu vârfuri stabile. Cel mai bine este ca telul și bolul să fie reci, de la frigider.

5. Amestecați crema de brânză cu zahărul pudră, zahărul vanilat și o priză de sare. Obțineți o masă omogenă.

6. Topiți ciocolata la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde. Lăsați-o puțin să se răcească și turnați-o în bolul cu crema de brânză. Amestecați.

7. Topiți gelatina la baia de aburi. În nici un caz nu o aduceți până la fierbere. Strecurați-o și turnați-o în bolul cu mousse-ul de ciocolată. Amestecați.

8. Adăugați în bol crema de frișcă și amestecați cu grijă. Turnați mousse-ul de ciocolată în forma de copt și dați-o la frigider pentru câteva ore. Cel mai bine e să o dați la frigider peste noapte.

9. Înainte de a îndepărta forma de copt, treceți cu cuțitul pe marginea acesteia. Decorați tortul după gust.

Notă: Puteți înlocui crema de brânză cu brânza de vaci. Este important ca aceasta să fie cât mai uscată. Neapărat preventiv treceți-o printr-o sită.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1