Tort de banane cu cea mai fină și delicioasă cremă! Cel mai complicat este să rezistați aromei ispititoare timp de câteva ore, până acesta va fi la frigider!

Tortul din pandișpan cu cremă de banane este un desert original și foarte gustos. Chiar dacă acesta se prepară destul de simplu, rezultatul cu siguranță va fi peste măsura așteptărilor. Este desertul perfect pentru novicii în arta culinară sau pentru cei ce au hotărât să pregătească un tort pentru prima dată.

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-4 ouă

-1 cutie de lapte condensat

-120 g de făină

-50 g de unt

-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE BANANE

-1 cutie de lapte condensat 

-200 g de unt

-2 banane

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMA FOLOSITĂ LA DECOR

-1 pachețel de vanilie

-4 albușuri

-1 pahar de zahăr

-1/4 linguriță de acid citric

-biscuiți, pandișpan sau vafe fărâmițate

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: topiți untul și lăsați-l să se răcească. Într-un bol, bateți ouăle cu laptele condensat. Adăugați untul topit și făina cernută cu bicarbonatul de sodiu. Amestecați cu ajutorul unui mixer la viteză medie. Obțineți un aluat omogen.

2. Turnați aluatul într-o formă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, până va fi gata. Faceți testul scobitorii.

3. Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Înfigeți pandișpanul pe toată suprafața, formând niște găuri.

4. Pregătiți crema de banane: amestecați untul moale (la temperatura camerei) cu un mixer. Treptat, adăugați laptele condensat (nu-l fierbeți) și amestecați până veți obține o cremă omogenă.

5. Decojiți bananele și faceți din acestea un piure, folosind un blender. Turnați piureul de banane în cremă și amestecați bine. Dați crema la frigider pentru câteva minute.

6. Acoperiți pandișpanul cu crema de banane. Dați-l la frigider pentru 20-30 de minute.

7. Bateți albușurile reci cu acidul citric, până obțineți o spumă albă. Treptat, adăugați zahărul, apoi vanilia. Amestecați până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

8. Acoperiți tortul cu spuma de albușuri. Uniformizați-o.

9. Decorați tortul cu biscuiți fărâmițați. Dați-l la frigider pentru câteva ore.

Notă: La dorință, puteți așeza un strat de banane tăiate rondele, înainte de a acoperi tortul cu spuma de albușuri.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1