Tort de caramelă, perfect pentru orice sărbătoare! Un desert de casă fascinant, gata într-un timp record!

Vă prezentăm rețeta unui tort de casă deosebit de delicios. Chiar dacă se prepară foarte simplu și rapid, acesta conține doar ingrediente naturale. Obțineți o combinație perfectă de pandișpan moale pe bază de smântână și o cremă deosebit de fină și aromată. Puteți folosi atât crema pe bază de smântână, cât și cea cu unt. Important este că veți avea nevoie de cele mai simple și inofensive produse. Copiii adoră acest desert.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-200 g de făină

-200 g de zahăr

-2 linguri pudră de cacao

-3 ouă

-200 g de smântână 15%

-2 lingurițe praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ (VARIANTA NR.1)

-300 g de smântână 20%

-300 g de lapte condensat fiert

-ciocolată cu lapte pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ (VARIANTA NR.2)

-250 ml de frișcă 25%

-50 ml de miere

-200 g de ciocolată neagră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol, cerneți făina cu pudra de cacao. Adăugați praful de copt și amestecați.

2. Într-un bol mai adânc, bateți ouăle cu zahărul, până obțineți un amestec omogen. Folosiți un mixer la viteză medie.

3. Amestecând încontinuu, treptat, adăugați în bolul cu ouăle bătute amestecul cu făină. Obțineți un aluat omogen.

4. Tapetați fundul formei de copt (detașabile, cu diametrul de 22 cm) cu hârtie și turnați în aceasta aluatul.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 25-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Dacă veți folosi o formă de copt mai mică, pandișpanul se va coace mai mul timp. Faceți testul scobitorii.

6. Scoateți forma din cuptor și lăsați pandișpanul să se răcească. Îndepărtați partea sus, astfel încât să obțineți un pandișpan uniform. Tăiați-l de-a lungul, în jumătate. Partea de sus a pandișpanului păstrați-o pentru decor.

7. Pregătiți crema (varianta Nr.1): amestecați smântâna cu laptele condensat fiert, până obțineți o cremă omogenă. Folosiți un mixer la viteză medie.

8. Pregătiți crema (varianta Nr.2): într-o cratiță, amestecați frișca cu mierea. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Adăugați ciocolata (ruptă bucăți mici) și amestecați bine, până ciocolata se va topi. Luați crema de pe foc și lăsați-o să se răcească. Dați-o la frigider.

9. Așezați primul blat pe un platou și acoperiți-l cu un strat gros de cremă. Folosiți mai mult de jumătate din cantitatea de cremă obținută.

10. Acoperiți-l cu al doilea blat. Ungeți tortul deasupra și pe părțile laterale cu cremă.

11. Fărâmițați pandișpanul rămas și presărați cu acesta părțile laterale a tortului. Deasupra, presărați tortul cu ciocolată rasă sau tocată (cu un cuțit).

12. Dați tortul la frigider pentru câteva ore. Cel mai bine e să-l lăsați peste noapte.

Notă: Dacă dispuneți de suficient timp, turnați smântâna (pentru cremă) într-o strecurătoare, tapetată cu plasă de tifon (în 2 straturi). Legați marginile plasei și lăsați smântâna să se scurgă timp de cel puțin 4 ore. La fel, puteți înlocui smântâna cu unt. În acest caz veți avea nevoie de 150 g de unt moale (la temperatura camerei) și 350 g de lapte condensat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1