Tort de casă delicios, ce nu necesită a fi însiropat – te cucerește din prima!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de tort de casă, care vă va cuceri din prima. Desertul se prepară destul de simplu, chiar fără bătăi de cap și din cele mai accesibile ingrediente. Din cantitatea ingredientelor, veți obține un tort delicios și aspectuos, cu greutatea de 1.4 kg. Este înalt, moale și nu este nevoie să-l dați la frigider. Puteți să-l serviți imediat după ce se întărește glazura. Răsfățați-vă cu o porție bună de un desert miraculos.

INGREDIENTE ALUAT 

– 2 ouă

– 350 g de făină cernută

– 200 g de zahăr

– 5 linguri pudră de cacao

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 200 ml de lapte

– 200 ml de apă clocotită

– 100 ml de ulei vegetal

– 10 g praf de copt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE CREMĂ 

– 250 ml de lapte condensat

– 150 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

INGREDIENTE GLAZURĂ 

– 10 g de unt

– 80 g de ciocolată

– 50 ml de frișcă sau lapte

– nuci pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un castron toate ingredientele uscate și amestecați-le bine.

2. Combinați într-un bol aparte ouăle cu laptele și uleiul vegetal. Bateți ingredientele folosind mixerul, apoi turnați apa clocotită și amestecați încontinuu. Adăugați treptat ingredientele uscate. Omogenizați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat lichid și omogen.

3. Tapetați forma de copt cu hârtie și turnați, răspândind uniform aluatul. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-25 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

4. Pregătiți crema: puneți untul într-un bol și bateți-l, până se va transforma într-o masă pufoasă, apoi adăugați treptat laptele condensat. Mixați ingredientele, până obțineți o masă omogenă.

5. Pregătiți glazura: turnați laptele într-o cratiță și adăugați untul. Încălziți ingredientele, apoi adăugați ciocolata. Încălziți compoziția la foc mic, amestecați periodic, până se topește ciocolata. Ar trebui să obțineți o glazură apetisantă și omogenă.

6. Scoateți forma din cuptor și lăsați pandișpanul să se răcească. Apoi tăiați pandișpanul în 2 blaturi. Tăiați marginile blaturilor ca să fie uniforme. Fărâmițați părțile tăiate.

7. Luați un blat, așezați-l pe un platou și ungeți-l cu cremă. Suprapuneți celălalt blat și ungeți cu cremă bordura tortului. Decorați bordura cu fărâmiturile de blat.

8. Turnați și răspândiți pe suprafața tortului glazura. La dorință, puteți decora tortul cu nucile preferate. Lăsați tortul pentru ceva timp (20-30 minute), până se va întări glazura. Desertul este gata. Serviți tortul apetisant cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau cană cu ceai.

Notă: Dacă presărați tortul cu cacao, veți obține un desert asemănător cu ”Trufa de ciocolată”. Puteți adăuga, de asemenea, nuci tocate, migdale sau alune.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1