Tort de casă la tigaie – gata în doar 30 de minute!

Echipa Bucătarul.eu vă recomandă o rețetă super rapidă de tort la tigaie, care se prepară în doar 30 de minute. Tortul de casă este nemaipomenit de gustos, foarte simplu, cu un gust delicat și o textură moale.

Când aveți poftă de ceva dulce, încercați numaidecât această rețetă. Veți obține un tort delicios și aspectuos, numai bun pentru a savura ceaiul alături de prietenii dragi!

Ingrediente

-70 g de unt (⅓ pachet)

-1 lingură de miere

-0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

-⅓ pahar de zahăr

-1 ou

-1 lingură de smântână/ lapte

-1.5 pahare de făină

-nuci, ciocolată, biscuiți – după gust și la dorință

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Topiți untul, adăugați mierea și bicarbonatul de sodiu. Amestecul trebuie să fiarbă și să facă spumă.

2. Frecați oul cu zahăr, adăugați o lingură de smântână sau lapte, presarăți făina.

3. Frământați aluatul. Împărțiți aluatul obținut în 5 părți.

4. Întindeți fiecare bucată într-un cerc de diametrul tigăii și “prăjiți-le” în tigaia uscată și încinsă, la fel ca clătitele.

5. Prăjiți blaturile pe ambele părți, la foc mic (dacă tigaia este subțire) și la foc mediu (dacă tigaia este groasă). Blaturile se coc rapid, timp de aproximativ 2 minute. Dacă apar bule pe blat, atunci le puteți întoarce. Aluatul se coace foarte bine, de aceea nu vă faceți griji.

6. Lăsați blaturile să se răcească și ungeți-le cu crema preferată. Puteți folosi orice fel de cremă: de unt, fiartă sau de smântână, în afară de crema cu lapte condensat, deoarece blaturile nu se vor îmbiba bine și vor fi tari.

7. Decorați tortul la dorință (nuci, ciocolată rasă sau biscuiți mărunțiți) și dați-l la frigider peste noapte. Tortul se va îmbiba mai bine dacă îl veți lăsa la frigider timp de o zi.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1