Tort de ciocolată “Capriciul doamnei” – un desert rafinat care va satisface toate gusturile!

Tortul “Capriciul doamnei” are un gust fabulos, este foarte rafinat, moale și delicat – un desert care va satisface orice capriciu culinar. Tortul este format din blaturi de ciocolată cu aromă de miere, care sunt îmbibate cu cremă de ciocolată și presărate cu nuci tocate. Acest tort minunat este alegerea ideală pentru orice ocazie, îndeosebi pentru cei care adoră ciocolata. Savurați tortul în compania celor dragi!

INGREDIENTE PENTRU BLAT

-3 ouă

-1/2 pahar de zahăr

-3 linguri de miere

-2 lingurițe rase de bicarbonat de sodiu

-60 g de unt

-3 linguri de cacao

-2-2.5 pahare de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-2 pahare de lapte

-2 ouă

-1/2 – 1 pahar de zahăr

-1 pachețel de zahăr vanilat

-2 linguri de făină

-1-2 linguri de cacao

-100 g de unt

-200 g de nuci

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-2 linguri de lapte

-2 linguri de cacao

-3 linguri de zahăr

-30 g de unt

-1 lingură de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Crema. Amestecați într-o cratiță până la omogenizare: zahărul, făina, laptele, zahărul vanilat și ouăle. Amestecând, fierbeți crema la foc mic până se va îngroșa, dar nu aduceți la fierbere, apoi luați crema de pe foc și adăugați cacao, amestecați bine cu telul. Lăsați crema să se răcească (o puteți pune într-un bol cu apă rece).

2. Blatul. Amestecați într-o cratiță: zahărul, mierea, ouăle, bicarbonatul și untul, puneți masa la bain-marie, amestecând bine, fierbeți masa timp de 5 minute până va deveni omogenă. Luați masa de la bain-marie, adăugați cacao și amestecați bine, presărați treptat făina cernută și amestecați masa mai întâi cu lingura până va deveni vâscoasă, apoi mutați aluatul pe o masă presărată cu făină și frământați-l până va deveni moale. Împărțiți aluatul în 8 părți.

3. Încălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați tava cu hârtie de copt, presărând-o cu puțină făină.

4. Întindeți blaturi subțiri și tăiați-le cu ajutorul unei farfurii de mărimea 19.5-20 cm, rulați încă un blat din resturi, care va fi pentru firimituri.

5. Coaceți blaturile câte 3-5 minute fiecare și lăsați-le să se răcească pe un grătar.

6. Adăugați untul moale în cremă și bateți bine. Tocați nucile mărunt.

7. Ungeți blaturile cu cremă din plin și presărați-le cu nuci, aproximativ câte 2-2.5 linguri de cremă pentru fiecare blat. Nu ungeți blatul superior. Lăsați un pic de cremă pentru părțile laterale.

8. Glazura: amestecați într-o cratiță toate ingredientele și fierbeți glazura la foc mic, amestecând timp de 2 minute până se va îngroșa.

9. Turnați glazura fierbinte deasupra tortului (este comod să turnați glazura la mijloc, după care s-o distribuiți spre margini), dați tortul la frigider pentru 5 minute, ca să se întărească glazura.

10. Mărunțiți blatul pentru firimituri, ungeți părțile laterale ale tortului cu crema rămasă și presărați-le cu firimiturile de blat.

11. Lăsați tortul să se îmbibe la temperatura camerei timp de 3-4 ore (îl puteți acoperi cu un bol mare), apoi dați-l la frigider, ca să se întărească și să fie rece.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1