Tort de ciocolată cu banane – un desert fără coacere, ce cucerește iremediabil! În doar 15 minute obțineți un tort demn de toate laudele!

Deși tortul de casă se asociază cu un proces complicat și ore în șir petrecute la bucătărie, vă îndemnăm să încercați o rețetă de tort ce nu necesită coacere. Vă prezentăm rețeta unui tort deosebit de fin, aromat și savuros. Obțineți un desert foarte gustos, cu blat moale de ciocolată ce se combină perfect cu crema fiartă și feliile subțiri de banană. Iar glazura de ciocolată oferă tortului un aspect deosebit de festiv.

INGREDIENTE

-450-500 g biscuiți cu ciocolată

-3-4 banane

-600 ml de lapte

-4 gălbenușuri

-200 g de zahăr

-50 g de unt

-50-60 g de făină

-10 g de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-30 ml de lapte

-50 g de unt

-2 linguri pudră de cacao

-4 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați laptele într-o cratiță și puneți-l pe foc. Încălziți-l bine. Nu este nevoie să-l fierbeți.

2. Pregătiți crema: într-un bol, bateți gălbenușurile cu zahărul tos și cel vanilat. Dacă obțineți un amestec prea dens, adăugați 2 linguri de lapte și amestecați.

3. Adăugați în bol făina cernută și amestecați.

4. Amestecând încontinuu, turnați laptele. Obțineți o masă omogenă. Turnați amestecul obținut în cratiță și puneți-o pe foc.

5. Fierbeți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până aceasta se va îngroșa. Luați crema de pe foc și adăugați untul. Amestecați până veți obține o masă omogenă.

6. Pregătiți o formă de dimensiunea potrivită și ungeți-o cu cremă. Așezați în formă un strat de biscuiți. Acoperiți-i cu cremă.

7. Decojiți bananele și tăiați-le felii subțiri. Așezați feliile de banană într-un strat uniform. Ungeți-le cu puțină cremă și acoperiți-i cu biscuiți. Alternați astfel straturile, până veți asambla tortul.

8. Pregătiți glazura: într-o cratiță mică, amestecați zahărul cu laptele, pudra de cacao și untul. Puneți cratița pe foc și încălziți glazura până untul se va topi, iar zahărul și pudra de cacao se va dizolva.

9. Luați glazura de pe foc și lăsați-o să răcească puțin. Acoperiți tortul cu un strat uniform de glazură.

10. Dați tortul la frigider pentru 3-4 ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1