Tort de ciocolată cu banane – un desert fără coacere fascinant, ce face concurență oricărui deliciu din comerț!

Vă prezentăm o rețetă de tort de ciocolată cu banane, ce nu necesită coacere și ore în șir petrecute la bucătărie. Obțineți un tort deosebit de fin, aromat și savuros. Desertul este foarte gustos, preparat cu biscuiți de ciocolată, ce se combină perfect cu crema fiartă, rondelele de banane și glazura apetisantă. Decorați masa de sărbătoare cu acest deliciu apetisant și festiv.

INGREDIENTE

– 600 ml de lapte

– 4 gălbenușuri

– 200 g de zahăr

– 10 g zahăr vanilat

– 50 g de unt

– 50 g de făină

– 700 g biscuiți de ciocolată

– 3 banane

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

– 50 g de unt

– 2 linguri pudră de cacao

– 4 linguri de zahăr

– 30 ml de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți crema: bateți într-un bol gălbenușele, zahărul tos și zahărul vanilat, până obțineți o spumă aerată, de culoare albă. Adăugați făina cernută și amestecați bine ingredientele.

2. Fierbeți laptele într-o cratiță. Turnați puțin lapte în masa spumantă, amestecați, apoi bateți bine cu ajutorul unui mixer. Adaugați restul laptelui și amestecați bine compoziția, până obțineți o masă omogenă.

3. Turnați compoziția într-o cratiță și fierbeți la foc mic, amestecând încontinuu. Fierbeți până obțineți o cremă densă. Adaugați untul și amestecați până acesta se dizolvă complet.

4. Decojiți bananele și tăiați-le rondele subțiri.

5. Alegeți o formă de dimensiunea potrivită și ungeți-o cu cremă. Așezați în formă un strat uniform de biscuiți. Acoperiți-i cu cremă. Așezați rondelele de banane, ungeți-le cu cremă și acoperiți-le cu biscuiți. Alternați astfel straturile, până asamblați tortul.

6. Pregătiți glazura: puneți într-o cratiță untul, zahărul, pudra de cacao (cernută) și laptele. Amestecați ingredientele și fierbeți, amestecând încontinuu, până obțineți o glazură omogenă.

7. Turnați glazura peste tort. Întindeți glazura uniform, pe toată suprafața tortului, cu ajutorul unei spatule. Dați tortul la frigider pentru 2-3 ore. Așezați deliciul pe un platou și decorați-l cu rondele de banane.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1