Tort de ciocolată cu banane – un desert perfect, gata în 20 de minute!

Aveți poftă de un desert gingaș, ușor și foarte gustos, dar nu aveți timp suficient pentru a-l prepara? Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă minunată de tort fără coacere, care nu necesită mult timp și efort pentru procesul de pregătire, dar este foarte fin și delicios. Veți avea nevoie de doar 20 minute, pentru a pregăti un desert gingaș și incredibil de gustos. Preparați și uimiți familia dragă cu delicii apetisante, care vor fi pe placul tuturor!

INGREDIENTE  

– 100 g de biscuiți (pentru bază)

– 50 g de unt moale (pentru bază)

– 120 g de zahăr

– 400 g de smântână

– 60 g pudră de cacao sau 1 ciocolată neagră

– 100 ml de lapte

– 10 g de gelatină

– 2-3 banane

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Dizolvați gelatina într-un vas cu apă și lăsați-o să se umfle.

2. Pregătiți baza pentru tort: fărâmițați biscuiții folosind blenderul. Combinați biscuiții fărâmițați cu untul moale. Amestecați bine ingredientele.

3. Luați o formă detașabilă și răspândiți baza pregătită din amestecul de biscuiți. Uniformizați stratul. Dați forma pentru puțin timp la frigider, ca blatul să se întărească.

4. Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță mai adâncă, adăugați gelatina, zahărul și pudra de cacao sau ciocolata fărâmițată. Amestecați compoziția și puneți cratița pe foc. Încălziți ingredientele din cratiță, amestecați încontinuu, până se dizolvă complet, dar în nici un caz NU aduceți compoziția până la fierbere. Opriți focul.

5. Puneți cratița pe suprafața de lucru și adăugați smântâna. Bateți ingredientele folosind mixerul.

6. Decojiți bananele și tăiați-le în jumătate, de-a lungul. Scoateți forma cu baza tortului din frigider și aranjați bananele. Apoi răspândiți și uniformizați deasupra bananelor crema pregătită.

7. Dați tortul la frigider pentru 3-4 ore. Scoateți desertul din frigider și îndepărtați cu grijă forma. Transferați tortul pe un platou de servit și decorați-l după gust – cu ciocolată rasă sau cu fulgi de cocos. Serviți desertul apetisant cu cea mai mare plăcere, alături de o cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1