Tort de ciocolată cu nuci – un desert veritabil italian, pentru care practic nu veți folosi făină!

Vă prezentăm rețeta unui tort deosebit de savuros. Chiar dacă se prepară destul de simplu, acesta este o adevărată bombă. Blaturile moi se combină perfect cu crema fină de frișcă și ciocolata crocantă. Uimitor, dar pentru un astfel de deliciu nu veți avea nevoie de unt sau ulei. Unde mai pui, veți folosi doar o linguriță de făină! Nu ratați șansa de a-i bucura pe cei dragi cu un desert fascinant.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT 

– 1 linguriță de făină

– 150 g de nuci

– 150 g de zahăr

– 4 albușuri

– 1 priză de sare

– 1 priză de acid citric

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 115 g de ciocolată neagră

– 1 lingură de zahăr pudră

– 300 ml de frișcă cu nivel înalt de grăsime

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Uscați puțin miezul de nuci într-o tigaie uscată. Lăsați să se răcească. Tocați nucile cu ajutorul unui robot de bucătărie.


2. Bateți albușurile cu o priză de sare și acid citric. La dorință, adăugați câteva picături de suc de lămâie. Treptat, adăugați zahărul și amestecați, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

3. Adăugați făina și nucile. Amestecați bine, până obțineți un aluat omogen.

4. Decupați din hârtia de copt 6 cercuri, cu diametrul de 18 cm fiecare. Presărați fiecare cerc cu făină și întindeți pe acesta câte o porție de aluat, formând un blat uniform. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit pană la temperatura de 220 grade, timp de 5 minute.

5. Scoateți blaturile din cuptor și lăsați-le să se răcească. Cu grijă, folosind o spatulă, îndepărtați hârtia de copt. Blaturile sunt foarte fragede.

6. Topiți 80 g de ciocolată la baia de aburi. Ungeți 5 blaturi cu ciocolata topită, folosind o pensulă. Lăsați să se răcească.

7. Pregătiți crema: bateți frișca cu zahărul pudră. Păstrați 4 linguri de frișcă bătută, pentru a decora tortul. Amestecați crema de frișcă rămasă cu 30 g de ciocolată rasă.

8. Ungeți 5 blaturi cu crema de frișcă și ciocolată. Asamblați tortul. Ultimul blat trebuie să-l constituie cel fără ciocolată topită.

9. Ungeți tortul deasupra și pe părțile laterale cu crema de frișcă rămasă (cele 4 linguri). Decorați tortul cu ciocolată rasă și dați-l la frigider pentru câteva ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1